MEB sınav okuyacak öğretmen arıyor

Bakanlığa bağlı okullarda, 29 Ekim itibarıyla sınav haftasına geçiş yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda, 29 Ekim itibarıyla sınav haftasına geçiş yapılacak. Bu süreçte, hangi derslerden sınav okuyacak öğretmen arayışında olduğu merak ediliyor.

MEB, eğitime devam eden okullarda, 29 Ekim tarihinden itibaren sınav haftasına girecek. Özellikle Türkiye genelinde düzenlenecek olan ortak sınavlar dikkat çekiyor.

6. sınıfların Türkçe ve matematik dersleri, 10. sınıfların ise Türk Dili ve Edebiyatı ile matematik dersleri için ortak sınavlar düzenlenecek. Bu sınavların değerlendirilmesi, il milli eğitim müdürlükleri tarafından ölçme değerlendirme sınav hizmetleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Söz konusu sınavların okunması için gerekli iş yükünün artacağı öngörülüyor. Bu nedenle, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, ilköğretim matematik ve ortaöğretim matematik öğretmenlerine ihtiyaç duyuluyor.


Öğretmen ihtiyacının giderilmesi için il milli eğitim müdürlükleri, okullara bu kapsamda resmi yazı gönderecek. Eğer öğretmen ihtiyacı bu şekilde karşılanamazsa, öğretmenler il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yönlendirmesi doğrultusunda görevlendirilecek.

Bakmadan Geçme