MEB yeni müfredatı yarın açıklayacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yarın kamuoyuyla paylaşılacak olan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' adlı yeni müfredatla ilgili açıklamalarda bulundu.

  • 59

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yarın kamuoyuyla paylaşılacak olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredatla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, müfredatın uzun yıllar süren kapsamlı bir çalışmanın ürünü olduğunu ve 2017'den bu yana bu süreçte 1000'den fazla öğretmen ve akademisyenle bir araya gelerek hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Yeni müfredatın ana odağının, çocukların bilgiye erişmekten ziyade, edindikleri bilgiyi analiz edebilme ve hayallerini geliştirebilme becerilerini kazandırmak olduğunu vurgulayan Tekin, müfredatın "Türkiye Yüzyılı" haline getirmeyi hedeflediğini söyledi. Bu bağlamda, müfredatta yer alan konuların dünya standartlarına uygun, özgün ve evrensel değerlerle bütünleşik bir şekilde hazırlandığını ifade etti.

Müfredatta yer alacak olan 9 okuryazarlık türünün yanı sıra, bilgi edinmenin yanı sıra edinilen bilgiyi analiz edebilme yeteneğinin ön plana çıkarıldığına dikkat çeken Tekin, bu yaklaşımın PISA ve TIMSS gibi uluslararası öğrenci değerlendirme programlarıyla müfredatın karşılaştırıldığında, çocukların daha etkin ve bilinçli öğrenme becerilerine sahip olmalarını sağlayacağını bildirdi.

Yeni müfredatın uygulanması için öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitimlerin başlatılacağını ve okullarda yeni uygulama alanları ve atölyelerin planlandığını da ekleyen Bakan Tekin, müfredatın gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacağını dile getirdi.

Bakan Tekin, yeni müfredatın, Türkiye'nin eğitim sistemini uluslararası standartlarda daha rekabetçi hale getirmeyi ve çocukların edindikleri bilgiyi analiz edebilme ve hayallerini geliştirebilme becerilerini kazandırmayı amaçladığını vurgulayarak, tüm paydaşların görüş ve önerilerini "https://gorusoneri.meb.gov.tr/" adresinden paylaşabileceğini belirtti.

Bakmadan Geçme