Mehmet Şimşek asgari ücret sorusuna ne cevap verdi?

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, asgari ücretle ilgili soruya 'O konu Çalışma Bakanımızın alanı' diyerek yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, T24 Yıllık Konferansları’nda yaptığı konuşmada, enflasyonu 2026 yılına kadar tek haneli seviyelere indirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Şimşek, asgari ücret zammı ile ilgili soruya ise, "O konu Çalışma Bakanımızın alanı" yanıtını verdi. Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminden çıkma kararlılığını yineleyen Şimşek, bu süreci türbülans yaratmadan sürdüreceklerini belirtti.

Şimşek, konuşmasında Türkiye ekonomisinin önceliklerini, dış kırılganlıkları ve ekonomik reformları değerlendirdi. Türkiye'nin en büyük kırılganlık alanı olan cari açığın yakında 15 milyar dolar seviyelerine düşeceğini ifade eden Şimşek, rezervlerin de 93 milyar dolarlık artışla iyileştiğini söyledi.

Enflasyon hedefleri konusunda ise 2026 yılı sonunda enflasyonu tek haneli seviyelere indirme hedefini paylaşan Bakan Şimşek, "Fiyat istikrarı sürdürülebilir yüksek büyümenin ön koşuludur" dedi. EYT düzenlemesinin maliyetinin kalıcı olduğunu vurgulayan Şimşek, EYT'nin etkilerinin yıllarca süreceğini belirtti.

Şimşek, Türkiye'nin yapısal dönüşüm sürecini başarıyla yönetmesi halinde cari açık ve rezerv gibi sorunların ülkenin gündeminden çıkacağını da sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme