• Haberler
  • Memur
  • Mehmet Şimşek: İstifa etmedim, senaryolar asılsız

Mehmet Şimşek: İstifa etmedim, senaryolar asılsız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, istifa ettiği yönündeki iddialara sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamayla yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ile gerilim yaşadığı ve istifa ettiğine ilişkin iddialara birinci ağızdan açıklama geldi. Şimşek, istifa ettiği yönündeki iddialara sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamayla yanıt verdi. Şimşek, "İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir" ifadesini  bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Bakan, ekonomi yönetiminin bir ekip ruhuyla çalıştığını ve sorumluluklarının bilinciyle her gün daha iyiye ulaşmak için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Şimşek, ekonomi yönetiminin elde ettiği başarılara değinerek, "Ekonomik istikrar ve reform programımız başarıyla işliyor ve hedeflediğimiz sonuçları almaya başladık" ifadelerini kullandı. Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinin olumlu yönde seyrettiğini ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) çıkışların hızla devam ettiğini belirtti.

"EYT ve depremin bütçe üzerindeki etkilerini giderecek tedbirleri alıyoruz"

Bakan Şimşek, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ve depremin bütçe üzerindeki etkilerini gidermek amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını, bu tedbirlerle bütçe dengesinin iyileştirildiğini ifade etti. Fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda güçlü adımlar attıklarını ve enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş yaşanmaya başladığını belirtti.

Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine olan desteğinin her zaman kuvvetli olduğunu dile getirerek "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aziz milletimizin refahını kalıcı olarak artırmak tek hedefimizdir. Milletimize hizmet dışında başka hiçbir amacımız ve misyonumuz yoktur" açıklamasında bulundu.

Açıklamasının devamında, görevlerinin ciddiyetini ve önemini vurgulayan Bakan Şimşek şunları kaydetti:

 "Periyodik uydurma hikayelerin masa başında imalatı, yolumuzun doğru olduğunu gösteriyor. Uydurma hikayelerle ekonomimizin ve piyasalarımızın etkilenmesine asla izin veremeyiz. Yalanlamamıza rağmen hala bu söylentileri çıkartanlar ve yayanlar iyi niyetli olamaz. Lütfen aldanmayın."

Bakmadan Geçme