Memur çalışma ücretinde rekor artış

Gelir İdaresi Başkanlığı'nda görevli memurlara, fiilen mesai dışında çalıştıkları her saat için 145,24 TL fazla mesai ücreti ödenecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 15. maddesi ile yapılan düzenleme, memurlar için büyük bir ücret artışını beraberinde getirdi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nda görev yapan memurlara, fiilen mesai dışında çalıştıkları her bir saat için 160 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu belirlenen 145,24 TL fazla çalışma ücreti ödenecek.

Bu yeni düzenleme, memurlara bugüne kadar ödenmiş en yüksek fazla mesai ücretini sunarak, 2024 yılı için ödenecek en fazla çalışma ücretinin 50,5 TL olarak belirlenmiş olmasının üzerine ciddi bir artış sağlıyor. Uygulama, Gelir İdaresi Başkanlığı taşra teşkilatında görevli memurları kapsayacakken, merkez teşkilatında görev yapan memurlar bu ödemeden yararlanamayacak. 

Bu düzenlemenin, memurlar için sağladığı yüksek miktardaki fazla mesai ücreti, vergi ve kesintilere tabi olmayacak ve ayda 50 saati aşmayan fazla çalışma ücreti, toplam personel sayısının %20’sini geçemeyecek şekilde uygulanacak. Ayrıca, bu ödemeyi yapan memurlar, diğer mevzuat hükümlerine göre ayrıca fazla çalışma ücreti almayacak. Gelir İdaresi Başkanlığı, bu uygulamanın usul ve esaslarını belirlemek yetkisine sahip.

Bakmadan Geçme