• Haberler
  • Memur
  • Memur olmayı bekleyen 3 bin sözleşmeli erden 200'ü mülakata çağrıldı

Memur olmayı bekleyen 3 bin sözleşmeli erden 200'ü mülakata çağrıldı

7 yıl boyunca terörle mücadelede ön saflarda yer aldıktan sonra sivil hayata dönen 3 bin sözleşmeli erbaş ve erlerin, kamuda istihdamı bekleyen umutları, sadece 200 kişinin mülakata çağrılmasıyla karşılıksız kaldı.

Türkiye'nin sınırları içinde ve dışında terörle mücadele operasyonlarına katılan ve yedi yıl boyunca askerlik hizmetini yerine getiren sözleşmeli erbaş ve erler, terhis olup sivil hayata döndüklerinde işsizlik riski ile karşı karşıya kalıyor.

Milli Gazete'den Ahmet Sesli'nin haberine göre, 12 Mayıs 2023 tarihinde yayımlanan 'Sözleşmeli Erbaş ve Erlerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdamına Dair Yönetmelik' 32188 sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı. Bu yönetmelikle, en fazla yedi yıl görev yapmış sözleşmeli erbaş ve erlere kamuda istihdam olanağı sağlandı.

Ancak yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından bir yıl geçmesine rağmen, sivil hayata geçip iş bekleyen 3 bin sözleşmeli erbaş ve er hala atanmayı bekliyor. Binlerce kişiden sadece 200'ü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından istihdam edilmek üzere mülakata çağrıldı. Geri kalanlar ise kendilerine tanınan hakkın yerine getirilmesi için seslerini duyurmaya çalışıyor.

Milli Gazete'ye konuşan sözleşmeli erbaş ve erler, yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek "Yedi yıl boyunca birçok terör operasyonuna katıldık. En ön saflarda savaştık. Devletimiz, sivil hayata döndüğümüzde zorluk yaşamamızı önlemek için kamuda istihdam edilmemize imkân tanıdı. Ancak bu imkân maalesef kâğıt üzerinde kaldı. Binlerce arkadaşımız atanmayı umutla bekliyor. Biz devletimize yük olmak istemiyoruz. Askerde olduğu gibi kamuda da devlete ve millete hizmet etmek istiyoruz" dediler.

 

Bakmadan Geçme