• Haberler
  • Memur
  • Memur-Sen 250 bin memuru ilgilendiren koruyucu giyim yardımının engellenemeyeceğini bildirdi

Memur-Sen 250 bin memuru ilgilendiren koruyucu giyim yardımının engellenemeyeceğini bildirdi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 250 bin memur ve aileleri başta olmak üzere 1 milyonu aşan insanı etkileyebilecek hak kayıplarına yol açabilecek engellemelere maruz kalındığını bildirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, koruyucu giyim yardımının engellenmeye çalışılmasına tepki göstererek, bu kazanımın hakka, hukuka ve adalete sığmayacak bir anlayışla engellenmeye çalışıldığını belirtti.

Yalçın, sosyal medyadan "Koruyucu giyim yardımı engellenemez" başlıklı açıklama yayımladı.

Ali Yaçlın, 2012 yılından bu yana Toplu Sözleşme ile hüküm altına alınan ve kesintisiz uygulanmasını sağlanan koruyucu giyim yardımının, bazı kamu kurum ve kuruluşları tarafından zimmet suçlaması ve idari soruşturma gibi tehdit barındıran keyfi uygulama ve görüşlerle ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ifade etti.

Yalçın, "Toplu sözleşme kazanımlarımızın her birinde emek, mücadele ve alın terimizin imzası bulunmaktadır," diyerek, kamu görevlilerinin emeğinin korunması adına gece gündüz demeden, kısıtlı süre zarfında önemli kazanımlar elde edildiğini ve bu hükümlerin bireysel görüşlerle kısıtlanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Koruyucu giyim yardımının, 250 bin memur ve aileleri ile birlikte 1 milyonu aşan insanın hak kaybına neden olabilecek boyutta olduğunu belirten Yalçın, bu yardımın Memur-Sen Konfederasyonu ve bağlı sendikaların mücadelesiyle kazanıldığını hatırlattı. Toplu sözleşme kazanımlarının önüne engel konulmaması gerektiğini, engelleyen bakış açısının değiştirilmesi ve toplumsal maliyete ve mağduriyete sebep olacak düzenlemelerden kaçınılması gerektiğini ifade etti. Yıllardır istikrar kazanarak uygulanan koruyucu giyim malzemesi kazanımı karşısındaki engellerin ortadan kaldırılması ve kamu görevlilerinin hak kaybına neden olunmaması gerektiğini vurguladı.

Yalçın'ın sosyal medya paylaşımı şöyle:

"KORUYUCU GİYİM YARDIMI ENGELLENEMEZ

2012 yılından itibaren Toplu Sözleşmeyle hüküm altına alınarak kesintisiz uygulanmasını sağladığımız, hizmet kollarımızdaki kamu görevlilerinin emeğinin karşılığı Koruyucu Giyim Yardımı kazanımımız; hakka, hukuka, adalete sığmayan bir anlayışla engellenmeye çalışılmaktadır. 

Toplu sözleşme kazanımlarımızın her birinde emek, mücadele ve alın terimizin imzası bulunmaktadır. Kamu görevlilerimizin emeğini korumak için gece gündüz demeden, kısıtlı süre zarfında, önemli kazanımlar elde ederek kayıt altına almış olduğumuz hükümlerin ikincil mekanizmalar ya da bireysel görüşlerle kısıtlanması kabul edilemez. 

Kimi kamu kurum ve kuruluşları tarafından zimmet suçlaması, idari soruşturma gibi tehdit barındıran keyfi uygulama ve görüşlerle; 10 yıldır uygulanan, usul ve esaslarında bugüne kadar kamu görevlilerine menfaat üretmekten başka amaç gütmeyen koruyucu giyim yardımı kazanımının ortadan kaldırılmaya çalışılması, 250 Bin memur ve aileleri ile birlikte 1 Milyonu aşan insanımızın hak kaybına neden olabilecek boyuttadır. 

Koruyucu giyim yardımı, Memur-Sen Konfederasyonu ve bağlı sendikalarımızın mücadelesiyle kamu görevlisi emekçilerimiz için kazanılmıştır. Toplu sözleşme kazanımlarımızın önüne engel konulmamalı, engelleyen bakış değiştirilmeli, toplumsal maliyete ve mağduriyete sebep olacak düzenlemelerden kaçınılmalıdır. Yıllardır istikrar kazanarak uygulanmış olan Koruyucu Giyim Malzemesi kazanımı karşısındaki engeller ortadan kaldırılmalı, kamu görevlilerinin hak kaybına neden olunmamalıdır."

Bakmadan Geçme