• Haberler
  • Memur
  • Memur-Sen: 637 lira ağustos ayından itibaren ödenecek

Memur-Sen: 637 lira ağustos ayından itibaren ödenecek

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, milyonlarca memuru sevindiren gelişmeye ilişkin açıklamda bulundu.

Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda vergi paketi görüşmeleri sırasında verilen önerge ile yeniden verilmesine olanak sağlandı. Yeni düzenlemeye göre, hizmet kolunda sendika üyesi olabilecek kamu görevlilerinden en az %1’ini üye kaydeden sendikaların üyelerine Toplu Sözleşme İkramiyesi, 707 gösterge rakamı üzerinden ödenecek. Aylık 410 TL artışla birlikte toplamda 637 TL Ağustos ayından itibaren ödenecek.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu gelişmeye sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Yalçın, "CHP’nin davası ve Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile kamu görevlilerinin sendikal birikiminden, alın terinden, cebinden alınan Toplu Sözleşme İkramiyesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne Ak Parti Milletvekillerinin önergesi ile eklenmiştir" hatırlatmasında bulundu.

Ali Yalçın şunları kaydetti:

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ MAĞDURİYETİMİZ AK PARTİ TARAFINDAN TEKRAR ÇÖZÜLÜYOR

"CHP’nin davası, AYM’nin kararı ile kamu görevlilerinin sendikal birikiminden, alın terinden, cebinden alınan Toplu Sözleşme İkramiyesi; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne Ak Parti Milletvekillerinin önergesi ile eklenmiştir. 

Toplu pazarlık sürecinde işveren karşısında güçlü sendikacılığı ve sendikal örgütlenmeyi teşvik edecek, sendikalı kamu görevlilerine kayıp değil kazanım üretecek Toplu Sözleşme İkramiyesi önergesi için başta Cumhurbaşkanımız Sayın 
@RTErdogan olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. 
@_cevdetyilmaz’a, AK Parti Grup Başkanı Sn.
@avabdullahguler’e  ve özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. 
@isikhanvedat ‘a ve Plan Bütçe Komisyonuna, Milletvekillerine teşekkür ediyorum.

 

AYM tarafından Mart ayında iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesini yeniden düzenleyen teklifin, Genel Kurul aşamasını da geçeceğine inanıyoruz. 

Sendikal örgütlenmeyi, örgütlü mücadele etmeyi ve dayanışma içerisinde kazanım üretmeyi kendisine görev edinmiş bütün üyelerimize hayırlı olsun."

 

Bakmadan Geçme