• Haberler
  • Memur
  • Memur-Sen'den Bakan Işıkhan'a uyarı: Memur ve emeklilerin mağduriyeti büyüyor

Memur-Sen'den Bakan Işıkhan'a uyarı: Memur ve emeklilerin mağduriyeti büyüyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Bakan Vedat Işıkhan ile yaptığı görüşmede maaş artışlarının yetersizliğini ve diğer sorunları dile getirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, beraberindeki heyetle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti. Ziyarette, kamu görevlileri ve emeklilerinin maaş artışının yetersizliği ve gündemdeki diğer konular masaya yatırıldı.

Bakanlık Binasında Görüşme

Bakanlık binasında gerçekleşen görüşmeye; Genel Başkan Ali Yalçın ve Bakan Vedat Işıkhan’ın yanı sıra Memur-Sen Yönetim Kurulu, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları katıldı. 

Maaş Artışının Yetersizliği ve Diğer Sorunlar

Haziran ayı enflasyon rakamıyla belirlenen yüzde 19,31'lik maaş/ücret artışının yetersiz olduğu vurgulandı. Yalçın, enflasyonla mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini, ancak kamu görevlileri ve emeklilerinin durumunun gözden kaçırılmaması gerektiğini belirtti. Görüşmede ayrıca, yüzde 25 kira sınırının kaldırılması, doğalgaz desteğinin sona ermesi ve yüzde 38’lik elektrik zammının kamu görevlilerinin cebine olumsuz yansıdığına dikkat çekildi. 

Ek Gösterge ve İkramiye Talepleri

Genel Başkan Yalçın, "Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı kamu görevlilerine kayıp yaşatmıştır ve iyileştirme yapılması tedirginlikleri ve riskleri azaltacaktır" dedi. Kamu görevlisi emeklilerine yansıtılmayan seyyanen zammın 14 bin 390 lira seviyelerine yükseldiğini ve mağduriyetin büyüdüğünü ifade etti. Ayrıca, Ocak ayında İşçi-Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının artırılarak kamu görevlisi emeklileri ile eşitlendiği belirtilerek, kamu görevlisi emeklilerinin ilave ödemesinin yüzde 6,34’ten yüzde 12’ye yükseltilmesi gerektiği vurgulandı.

Vaatlerin Hayata Geçirilmesi

Yalçın, CHP-AYM tarafından iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesi’nin 7. Dönem Toplu Sözleşme’de kamu görevlilerinin bütçesine ayrılmak üzere Bütçe Kanunu'na eklendiğini dile getirdi. "İptal edilen düzenleme çalışanların bütçesine zarar verdi. Meclis kapanmadan sorun çözülmeli, mağduriyetler giderilmelidir. 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge kamu görevlisi ve emeklileri için oldukça önemlidir, vaatler bir an önce hayata geçirilmelidir" dedi.

Kanun Değişikliği Talepleri

4688 sayılı Kanun değişikliği taleplerinin sonuca ulaştırılması gerektiğini belirten Yalçın, "Toplu sözleşme hükümlerimize müdahale niteliğinde olan Servis Hizmeti sözleşmelerinin yenilenmemesi ya da geciktirilmesi büyük kargaşalara neden oluyor" dedi. Kazanımlarının tasarruf, tedbir ve önlem gerekçeleriyle engellenmemesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Işıkhan: Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz

Bakan Işıkhan, Memur-Sen’in başta olmak üzere tüm sosyal paydaşların görüşlerini önemsediklerini belirterek, "Kamu görevlilerinin refah seviyesini artırmak ve sorunlarını çözmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Geçmişten günümüze kadar olduğu gibi bugün de sahadan gelen talepleri ve genel beklentileri karşılamak adına istişarelerin sürdüğünü belirtti.

Bakmadan Geçme