• Haberler
  • Memur
  • Memur-Sen: Enflasyon düşüşü piyasaya yansımalı

Memur-Sen: Enflasyon düşüşü piyasaya yansımalı

Genel Başkan Ali Yalçın, yıllık enflasyon düşüşünün piyasada da etkili olması gerektiğini vurguladı ve gelir artışlarının gider artışlarıyla uyumlu hale getirilmesini talep etti.

Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aylık enflasyon %3,23 olarak belirlenirken, yıllık enflasyon geçen aya göre %71,60'tan %61,78'e geriledi. Bu düşüş, halkın ekonomik sıkıntılarının hafifletilmesi için bir fırsat olarak görülüyor. Ancak, kamu görevlileri ve emeklilerinin maaşlarına %19,31 oranında bir artış yapılmasına rağmen, doğalgaz, elektrik, ulaşım, kira ve diğer zorunlu giderlerdeki artışlar, sabit gelirli bireylerin geçimlerini zorlaştırmaya devam ediyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yıllık enflasyonun düşüşünün piyasada da etkisini göstermesi gerektiğini vurguladı.

Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, enflasyon düşüşünün piyasada da somut etkiler yaratması gerektiğini ifade etti. "Gelir artışı, gider artışlarına yeniliyor" gerçeğinden ve "gelir artışı altı ayda bir defa, gider artışları her ay yapılıyor" yanlışından kurtulmak gerektiğini vurguladı. Emeğin değerinin ve emekçinin gelirinin korunması gerektiğine dikkat çeken Yalçın, düzenlemelerde sabit gelirli bireylerin ötekileştirilmemesi ve gelir sıkıntısının büyütülmemesi gerektiğini belirtti.

Yalçın, ayrıca bölgesel tehditlere karşı ekonomiyi, beşeri sermayeyi, birliği ve beraberliği güçlendirme çağrısında bulundu. Enflasyon, gelir dağılımı adaletsizliği ve vergi dağılımı eşitsizliği gibi kalıplaşmış sorunlardan kurtulmanın önemine vurgu yaptı. "85 milyon, alın terinin karşılığının eksiksiz alındığı, gelir dağılımı adaletinin sağlandığı, ekonomik kaygıların son bulduğu Güçlü ve Büyük Türkiye hedefinin mümkün olduğu gerçeğinde buluşmalıdır" dedi.

Yalçın, bu hedeflere ulaşılması durumunda enflasyon kaynaklı kayıpların telafi edilebileceğini, vergi adaletsizliğinin sona erebileceğini ve gelir dağılımı adaletinin sağlanabileceğini belirtti. Adil ve makul maaş/ücret artışlarının belirlenmesinin de mümkün olacağını ifade etti.

Bakmadan Geçme