• Haberler
  • Memur
  • Memur servislerinin kaldırılmasından vazgeçildi

Memur servislerinin kaldırılmasından vazgeçildi

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın yeni yazısıyla kamu çalışanlarına servis hizmeti sunulmasına onay verildi. Gelişmeyi duyuran Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, iptal edilen servis hizmetlerinin yeniden başlayacağını açıkladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu kurumlarında servis hizmetlerinin devam edeceğini duyurdu. Kamu tasarruf tedbirleri kapsamında sonlandırılan servis hizmetinin yeniden başlatılacağ bilgisini sosyal medya hesabından paylaşan Yalçın, bu karara yönelik sendikanın eylemleri ve yürüttüğü görüşmelerin etkili olduğunu belirtti.

Yalçın şunları kaydetti:

 "Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme'den itibaren elde ettiğimiz Servis Hizmeti kazanımımız, hukuksuz bir şekilde Tasarruf Tedbirleriyle engellenmiş ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmayarak personel mağdur edilmişti" ifadelerini kullandı. Yalçın, bu mağduriyetin giderilmesi için sendikanın yaptığı görüşmelerin sonuç verdiğini ifade ederek, "Eylemlerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız istişarelerimiz sonuç verdi." 

Ali Yalçın, sendikanın servis hizmetlerinin yeniden başlaması konusunda gösterdiği çabayı hatırlatarak, kamu çalışanlarının mağduriyet yaşamaması için her türlü girişimde bulunacaklarını ifade etti

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının yazısında ne deniliyor?

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilen yazıda, servis hizmetinin devam edeceği açıklandı. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Hakkı Susmaz’ın imzasını taşıyan yazıda şunlar kaydedildi:

"17 Mayıs 2024 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri konulu ve 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması ilişkin bir takım tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda toplu taşıma olan yerlerde personel servisi hizmeti sonlandırılmış, toplu taşıma olmayan yerlerde ise en etkin ve ekonomik yöntemle tercih edilmek suretiyle personel servisi hizmetine devam edilmesi uygun bulunmuştur."

Yazıda ayrıca, kamu kurumlarından gelen talepler doğrultusunda servis hizmetinin bazı personel için büyük mağduriyetler yarattığı, özellikle mesafe ve trafik gibi nedenlerle personelin motivasyonunun olumsuz etkilendiği vurgulandı. Bu gerekçelerle, personel verimliliğini artırmak ve kamu hizmetlerini aksatmamak amacıyla servis hizmetinin yeniden başlatılacağı duyuruldu. Yazının devamında şu ifadeler yer aldı:

"Yukarıda belirtilen hususlara ilişkin yapılan değerlendirme neticesinde, kamu hizmetlerinin aksatılmaması ve personel mağduriyetinin giderilmesi amacıyla personel servisi hizmeti sunması Cumhurbaşkanlığı iznine tabi bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, mezkur Genelge’de yer alan personel servislerine ilişkin kriterlere uyulması ile kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması kaydıyla personel servisi hizmeti sağlaması hususunda izin verilmiştir."

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının yazısının tam metni:

T.C.
CUMHURBAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BAŞKANLIĞI
Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü

Sayı: E-75929249-934.02-254320
Konu: Personel Servisi Hizmeti

DAĞITIM YERLERİNE

17 Mayıs 2024 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri konulu ve 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması ilişkin bir takım tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda toplu taşıma olan yerlerde personel servisi hizmeti sonlandırılmış, toplu taşıma olmayan yerlerde ise en etkin ve ekonomik yöntemle tercih edilmek suretiyle personel servisi hizmeti işlemine devam edilmesi uygun bulunmuştur.

Personel servisi hizmeti sonlandırılan kamu kurum ve kuruluşlarından iletilen taleplerde; servis hizmetine ihtiyaç devam ettiği, özellikle bazı mesafeler nedeniyle personel servis hizmetinin fiziki ve trafik yoğunluğundan mesafe bağlamında birtakım mağduriyetler oluşturduğu, illerdeki bölgesel ve mesleki şartların bu hususa etkili olduğu ve personelin motivasyonuna kadar yansıyan bu durumun personel verimliliği ile doğrudan ilgili olduğu hususları bildirilmiştir.

Yukarıda belirtilen hususlara ilişkin yapılan değerlendirme neticesinde, kamu hizmetlerinin aksatılmaması ve personel mağduriyetinin giderilmesi amacıyla personel servisi hizmeti sunması Cumhurbaşkanlığı iznine tabi bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, mezkur Genelge’de yer alan personel servislerine ilişkin kriterlere uyulması ile kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması kaydıyla personel servisi hizmeti sağlaması hususunda izin verilmiştir.

Bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.

Hakkı SUSMAZ
İdari İşler Başkanı

Dağıtım:

Gereği:
Anayasa Mahkemesi Başkanlığına
Yargıtay Başkanlığına
Danıştay Başkanlığına
Sayıştay Başkanlığına
Yüksek Mahkemesi Başkanlığına
Bakanlıklara (Bağlı, İlgili ve İlişkili Kurum ve Kuruluşlara ile Valiliklere)
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına
Hazine ve Maliye Bakanlığına Bağlı Kurum, Kuruluş ve İlgili Kuruluşlara
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına
Üniversiteler (Devlet) Rektörlüklerine
Bakanlık Bağlı, İlgili Kuruluşlar (YÖK Başkanlığı)

Bilgi:
TBMM Genel Sekreterliğine

Memur servislerinin kaldırılmasından vazgeçildi

.

Bakmadan Geçme