• Haberler
  • Memur
  • Memur ve emeklinin maaş zammı bu hafta netleşiyor

Memur ve emeklinin maaş zammı bu hafta netleşiyor

Memur ve emeklinin maaş zammı, Haziran enflasyon verileriyle birlikte çarşamba günü netleşecek. Artış, sosyal yardım ödemelerini etkileyerek kıdem tazminatı tavanını da değiştirecek.

Milyonlarca memur ve emeklinin maaşına yapılacak zam, çarşamba günü açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla netleşecek. Bu artış, sosyal yardım ödemeleri ve kıdem tazminatı tavanını da etkileyecek.

Toplu sözleşme ve enflasyon verilerine göre belirlenen memur ve emekli maaşlarında, 5 aylık verilere göre %17,38'lik artış kesinleşti. Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verileri bu oranı güncelleyecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de TÜFE etkisiyle %22,72'lik bir artış bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, memur ve memur emeklisinin maaş artışının %20-21, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ise %25-26 arasında olmasının tahmin edildiğini belirtti. Bu zam oranı, kıdem tazminatı tavan tutarını ve birçok sosyal yardım ödemesini de artıracak.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, memur maaşlarındaki artışın 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı ve engelli maaşı gibi ödemeleri de artıracağını ifade etti. Bedelli askerlik ücreti ve şehit dul yetim aylıkları da bu kapsamda yükseliş gösterecek.

Bakmadan Geçme