Memur ve emeklisine seyyanen zam aldatmacası

'SAHADER Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aktürk, memur ve emekli maaşları arasındaki adaletsizliği vurgulayarak, seyyanen zamların emeklilere yansıtılmamasının emekli haklarını ciddi şekilde etkilediğini dile getirdi.'

SAHADER Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aktürk, memur emekli maaşlarındaki dramatik düşüşe dikkat çekerek, "Memurun emeklilikteki kazanımları düşünüldüğünde, ileride bir asgari ücretlinin alacağı emekli maaşı, memurun taban aylığının altında kalabilir." dedi. Aktürk, 657 Devlet memuru statüsünde çalışan herkesin aynı taban aylığını aldığını vurgulayarak, 2020'de 38 TL olan farkın Ocak 2024'te 5093 TL'ye yükseldiğini belirtti. Ancak Temmuz ayında asgari ücretteki artışın olmamasıyla farkın 2794 TL'ye gerilediğini açıkladı.

Aktif çalışan memurlara Ocak 2024'te verilen 14492 TL'lik ek ödemenin emeklilikte yansımadığını söyleyen Aktürk, bu durumun seyyanen zam adı altında verilen vaatlerin emeklilere uygulanmamasıyla ortaya çıktığını ifade etti. 5434 sayılı kanuna eklenen madde ile emeklilere verilen seyyanen zammın iptal edildiğini belirterek, memur ve emekli emeklileri arasında ayrışma yaşandığını dile getirdi.

SAHADER olarak sağlık meslek çalışanları için emekliliğe yansıyan adil bir maaş talep ettiklerini söyleyen Aktürk, memurların kazançlarının büyük bir kısmının emeklilikte geçerli olmadığını ve bu durumdan en çok sağlık meslek emeklilerinin etkilendiğini belirtti.

Bakmadan Geçme