• Haberler
  • Memur
  • Memur zammı yetersiz, kamu personel rejimi çatırdıyor

Memur zammı yetersiz, kamu personel rejimi çatırdıyor

Maliye Sendikası, memurlara yapılan zammın yetersiz olduğunu ve personel politikasının çökme noktasında olduğunu belirtti.

Maliye Sendikası Genel Başkanı Muammer Akgül, memurlara yapılan zammın yetersiz olduğunu belirterek Maliye Bakanlığı’nın personel politikasının çökme noktasında olduğunu ifade etti. Akgül, maliye personelinin özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Muammer Akgül'den Yazılı Açıklama

Maliye Sendikası Genel Başkanı Muammer Akgül, memurlara yapılan zam üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, mevcut kadroların haklarından ve çalışma koşullarından memnun olmadığını belirten Akgül, personel politikasının ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Personel Politikası Eleştirisi

Akgül, Maliye Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatındaki asli personel kaynağının gelir ve muhasebe uzmanları olduğunu belirtti. Ancak, bakanlığın personel ihtiyacını doğru bir şekilde belirleyemediğini ve kadro sınıflandırması yapamadığını söyledi. “Uzmanlık gerektiren işler ve süreklilik arz eden işlemler arasında ayrım yapılmıyor, bu da kariyer gelir uzmanlarının iş yükünü artırıyor,” dedi.

Kariyer Uzmanlarının Durumu

Vergi dairelerinde sadece evrak kayıt işlemi yapmak için de kariyer gelir uzmanlarının görevlendirildiğini ifade eden Akgül, aynı zamanda merkez teşkilatında tebliğ, sirküler, yönetmelik hatta kanun üreten kariyer gelir uzmanlarının da bulunduğunu belirtti. Bu durumun, uzmanlık gerektirmeyen işlerde kariyer meslek mensuplarının kullanılmasının personel kaybına yol açtığını söyledi. Akgül, bu belirsizlik nedeniyle kariyer uzmanlarının başka kurumlara geçiş yaptığını ve bakanlığın yetiştirdiği donanımlı personelin yarısını kaybettiğini ifade etti.

Özlük Hakları ve Talepler

Akgül, maliyede çalışan muhasebe ve gelir uzmanlarının özlük haklarının eşitlenmesi gerektiğini belirtti. İnceleme ve denetim yetkisinin verilmesi, tüm maliye personelini kapsayan Mali Hizmetler Sınıfı'nın kurulması, muhasebe yetkililiği sertifikası olanların diğer kurumlara muhasebe müdürü olarak atanabilmesi ve başuzmanlık kadrosu ihdası taleplerini dile getirdi. Bu taleplerin kurumsal kimliği güçlendireceğini vurguladı.

Personel Rejiminin Yeniden Düzenlenmesi Gerekiyor

Akgül, bakanlığın iş ve işlemleri tasnif ederek kadro tahsisini doğru bir şekilde yapması gerektiğini belirtti. Personelden en fazla katkıyı alabilecek bir sistemin oluşturulması gerektiğini vurgulayan Akgül, "En büyük kalıcı tasarruf bu olacaktır," dedi.

 

Bakmadan Geçme