Memura ev almak hayal oldu

Büro-İş Sendikası, memur maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini işaret etti.

Büro-İş Sendikası İzmir'de düzenlediği eylemde, memur maaşlarının enflasyon karşısında erimesine tepki gösterdi. Sendika Başkanı Alay Hamzaçebi, "Artık memurun ev alması hayal oldu. TÜİK’in uydurma enflasyon oranları karşısında maaşlarımız her geçen gün eriyor," dedi.

"En Düşük Memur Maaşı Aylık 6 Bin Lira Eridi"

İzmir Konak'taki SGK binası önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan Büro-İş Başkanı Alay Hamzaçebi, memurların artan hayat pahalılığı karşısında zor durumda olduğunu belirtti. Hamzaçebi, TÜİK ve ENAG tarafından açıklanan enflasyon oranlarının arasındaki farka dikkat çekerek, "Memurun maaşı, TÜİK’in uydurma enflasyon oranları karşısında eriyor. Geçmiş yıllardaki kayıplarımızı hesaba katmadan, sadece son yedi ayda kümülatif olarak yüzde 15 kaybımız var. Bu da en düşük memur maaşında aylık 6 bin liraya tekabül etmektedir," ifadelerini kullandı.

"Kimler Yedi İçtiyse Hesabı Onlar Ödesin"

Memur maaşlarına yapılan zamların yetersiz kaldığını belirten Hamzaçebi, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73, memur emeklilerine ise yüzde 19,31 oranında zam yapıldığını hatırlattı. Başarısız ekonomi politikalarının faturasının memur ve emeklilere kesilmesine karşı çıkan Hamzaçebi, "Yandaş holdinglere, sermayeye teşvikler verilirken, başarısız ekonomi politikalarının faturasının memura, emekliye kesilmesini kabul etmiyoruz. Kimler yedi içtiyse hesabı onlar ödesin," dedi.

Hamzaçebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sosyal güvenlik ve emeklilik sistemi ile ilgili yeni düzenlemeler getirileceğine dair açıklamasına da değinerek, "Haklarımızın geri verilmesini ve verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. En düşük memur maaşının yoksulluk sınırının üzerinde olacak şekilde bir ücret istiyoruz," şeklinde konuştu. Ayrıca, doktor, diş hekimleri ve eczacıların sorunlarına da değinen Hamzaçebi, ek ödemelerden yapılan kesintilerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Bakmadan Geçme