• Haberler
  • Aktüel
  • Merkez Bankası'nın kararlılığı piyasaları rahatlattı: Dolar sabit, borsa ve altın yükselişte

Merkez Bankası'nın kararlılığı piyasaları rahatlattı: Dolar sabit, borsa ve altın yükselişte

TCMB'nin enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı piyasaları rahatlattı, dolar 32,85 TL'de sabit kalırken Borsa İstanbul %2'ye yakın yükseldi. Dolar endeksindeki gerileme, altın fiyatlarını destekleyerek gram altının 2460 TL'ye yaklaşmasına neden oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün yaptığı açıklama, piyasalarda olumlu bir hava yarattı. TCMB'nin "Enflasyonda bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır" mesajı, yatırımcılara güven verdi. Bu açıklamanın ardından dolar kuru 32,85 TL seviyesinde sabit kalırken, Borsa İstanbul'da BİST100 endeksi %2'ye yakın bir artış gösterdi. Dolar endeksindeki gerileme ise altın fiyatlarını destekleyerek gram altının 2460 TL'ye yaklaşmasına neden oldu.

Dün yaşanan düşüşlerin ardından bugün piyasalarda toparlanma gözlendi. TCMB'nin haziran ayı Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini %50'de sabit tutması ve enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı vermesi, piyasalara moral verdi. Bu gelişmelerin ardından dolar kuru 32,80 TL'ye kadar gerilerken, bankalar arası piyasada 32,85 TL'de dengelendi. BİST100 endeksi ise %1,85 artışla 10.680 puandan kapandı. Altın fiyatları da dolar endeksindeki gerilemenin etkisiyle yükseldi ve gram altın 2460 TL'ye yaklaştı.

Bakmadan Geçme