• Haberler
  • İşçi
  • Mersin'deki TOKİ projesinde maaşlarını alamayan işçilerden başkentte oturma eylemi

Mersin'deki TOKİ projesinde maaşlarını alamayan işçilerden başkentte oturma eylemi

Mersin'deki TOKİ projesinde çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları için Ankara Kurtuluş Parkı'nda oturma eylemi başlattı.

Mersin'in Akdeniz ilçesinde TOKİ ve Çalışkaner İnşaat'ın yükleniciliğini üstlendiği Kentsel Dönüşüm projesinde çalışan İnşaat-İş Sendikası üyesi işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Ankara Kurtuluş Parkı'nda oturma eylemine başladı.

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki TOKİ ve Çalışkaner İnşaat'ın yüklenicisi olduğu Kentsel Dönüşüm projesinde çalışan işçiler, haklarını alamadıkları için Ankara Kurtuluş Parkı'nda oturma eylemi yapmaya karar verdi.

İnşaat-İş Sendikası adına konuşan bir temsilci, durumu şöyle açıkladı:

"Bugün Kurtuluş Parkı'nda üyelerimizle birlikteyiz. Yüklenici firma TOKİ, işçilerimizin haklarını ödemekte ısrar etmiyor. Biz de haklarımızı alana kadar burada kalmakta kararlıyız. Tamamını almadan Ankara'dan ayrılmayacağız ve mücadelemize devam edeceğiz. Bugün TOKİ yetkilileriyle yapılan görüşmede işçi arkadaşlarımızın sadece asgari ücretleri ödendi. Ancak elden verilen hakları ödenmedi. Bir işçiye elden ödeme yapmak vergi kaçırmak anlamına gelir. TOKİ burada yasaları çiğniyor ve patronlardan yana tavır alıyor. 30 işçi Kurtuluş Parkı'nda mücadeleye başladı. Tüm haklarımızı alana kadar buradayız."

Eylemlerine devam eden işçiler şu ifadeleri kullandı:

"Mersin TOKİ şantiyesinde çalışıyoruz ve haklarımızı alamıyoruz. Ana firma ve taşeron firmalar ödemelerimizi yapmadı. Bayramı aç geçirdik ve şimdi Ankara Kurtuluş Parkı'ndayız, haklarımızı alana kadar buradayız.

"Toplanmamızın tek sebebi, alacaklarımızın ödenmemesi. İki aydır maaşlarımızı alamıyoruz. Her yere başvurduk, ancak ödemeler yapılmadı. Çözüm bulunana kadar hiçbir yere ayrılmayacağız."

Sendikanın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi:

"ANKARA’DAYIZ! Yüklenicilerin TOKİ ve Çalışkaner İnşaat olduğu Mersin/Akdeniz ili Kentsel Dönüşüm projesi şantiyesinde üyelerimizin hakları gasp edildi. Görüşmeler sonucunda asgari ücretler ödenirken elden verilen haklarımız ödenmedi. Kalan haklarımızı alana kadar Ankara’dayız.

TOKİ şantiyesinde çalışan ve hakları gasp edilen üyelerimizle bu geceyi Ankara/Kolej’de bulunan Kurtuluş Parkı)nda sabahlayacağız. Üye ve dostlarımızı çaya bekliyoruz.*

Bakmadan Geçme