• Haberler
  • Memur
  • Meslek liselilere ahilik kültürü ve fütüvvet dersi

Meslek liselilere ahilik kültürü ve fütüvvet dersi

Meslek liselerinde okuyan öğrencilerin meslek ahlakı, millî ve manevi değerlerle eğitimlerini güçlendirmek için 'ahilik kültürü ve girişimcilik' ile 'fütüvvet' zorunlu seçmeli dersleri hazırlanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik eğitimde sektörün beklentilerini belirlemek üzere gerçekleştirdiği toplantılar ve 40 ilde sektör temsilcileriyle yapılan buluşmalar sonucunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, meslekî ve teknik eğitim sürecinin ülke ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmesi amacıyla yapılan çalışmaların bir parçası olarak, meslek liselerinde okuyan öğrencilerin meslek ahlakı, millî ve manevi değerlerle eğitimlerini güçlendirmek için 'ahilik kültürü ve girişimcilik' ile 'fütüvvet' zorunlu seçmeli dersleri hazırlanıyor. Bununla birlikte, mesleğe özgü yabancı dil eğitimine de daha fazla önem verilecek.

Önümüzdeki dönemde, Anadolu'nun merkez olduğu uluslararası mesleki ve teknik eğitim kuruluşlarının oluşturulması planlanıyor. Meslekî ve teknik eğitimde elde edilen tecrübeler, Türk Meslekî ve Teknik Eğitim Modeli olarak tasarlanacak ve dost ve kardeş ülkelerle paylaşılacak. Ayrıca, ortak işletilen okul modelleri geliştirilecek.

Bu adımlarla, meslek liselerinde okuyan gençlerin hem mesleki becerilerini geliştirmesi hem de millî ve manevi değerlere sahip çıkması hedefleniyor.

 

Bakmadan Geçme