Metin Lokumcu davasında 13 polise beraat  

2011 yılında Hopa'da çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne ilişkin yargılanan 13 polis hakkında beraat kararı verildi.

Artvin’in Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011’de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesi çıkan olaylarda, sıkılan biber gazının etkisiyle fenalaşarak yaşamını yitiren Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin dava sonuçlandı. Aralarında dönemin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan’ın da bulunduğu 13 polis hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla açılan davada, polislerin beraatına karar verildi.

Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan ve Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 14’üncü duruşmasında, Lokumcu’nun ailesi, avukatları ve çeşitli siyasi temsilciler hazır bulundu. Duruşmada Lokumcu ailesi ve avukatları, maddi gerçeğin ortaya çıkması için tüm delillerin yeniden incelenmesini ve keşif talebinde bulundu ancak mahkeme bu talepleri reddetti. Mahkeme heyeti, savcının beraat talebini dikkate alarak polisler hakkında beraat kararı verdi.

Metin Lokumcu'nun oğlu Ulaş Lokumcu ve kardeşi Şengül Çiçekoğlu, duruşma sırasında adaletin yerini bulması gerektiğini vurgularken, mahkemeden vicdanlı bir karar beklediklerini ifade ettiler.

 

Bakmadan Geçme