Milli Eğitim Akademisi'ne tepkiler çığ gibi

Milli Eğitim Akademisi'ne karşı eğitim camiasından güçlü tepkiler: Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi yarın komisyonda görüşülecek.

Milli Eğitim Akademisi kurulması önerisi, Türkiye genelinde eğitim camiasında büyük tartışmalara yol açtı. Cumhuriyet gazetesinden Taylan Gülkanat'ın haberine göre, AK Parti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın hızla yasalaştırmak istediği Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) teklifi, yarın Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda ele alınacak.

Öğretmenlerin tepkisi ise oldukça yoğun. Özellikle ÖMK'nin içeriği ve Milli Eğitim Akademisi'nin kurulma süreci eğitim fakülteleri mezunları arasında endişeye yol açıyor. Akademinin, mevcut eğitim fakültelerinin değerini azaltacağı ve öğretmenlere sağlanacak aylık ücretin yetersiz olduğu eleştirileri yapılıyor.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Alper Öğretici, "Milli Eğitim Akademisi, eğitim fakültelerini yok sayan bir uygulama olarak görülüyor. Eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenlere akademide eğitim verilmesi uygun değil" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öğretmenlere akademide önerilen 14 bin 190 TL aylık ücretin yetersiz olduğunu belirten sendika liderleri, bu durumun öğretmenlik mesleğini daha da zorlaştıracağını vurguluyor. Ayrıca, akademide öğretmenlerin kazancının, ders verecek akademisyenlerin ücretinden önemli ölçüde düşük olacağına dikkat çekiliyor.

Öğretmenlerin yanı sıra, akademide görev alacak okul idarecilerinin de nasıl seçileceği konusu da tartışmalara neden oluyor. Öğretici, "Okul yöneticisi alımlarında mülakat sisteminin adil bir şekilde işletilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin yarınki komisyon görüşmelerinde nasıl bir yol izleyeceği ve eğitim camiasındaki tepkilerin nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

 

Bakmadan Geçme