• Haberler
  • Memur
  • Milli Eğitim Bakanı: 104 binden fazla norm fazlası öğretmen var

Milli Eğitim Bakanı: 104 binden fazla norm fazlası öğretmen var

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye genelinde 104 binden fazla norm fazlası öğretmen olduğunu ve bu durumun öğretmen atamalarında zorluklar yarattığını belirtti.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eğitim ve öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte gündeme gelen okullardaki temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erzurum'da basın mensuplarına konuşan Tekin, Millî Eğitim'e özgü yeni bir model üzerinde çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, özel okulların fahiş fiyat artışlarına ilişkin cezaların uygulandığını ifade etti.

Bakan Tekin, temizlik ve güvenlik personeli için Hazine ve Maliye Bakanı ve Çalışma Bakanı ile görüştüğünü ve 120 bin kişilik bir istihdam hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, okullarda yemek verme konusundaki çağrılara yönelik eleştirilerde bulunarak, mevcut şartların bu uygulamayı zorlaştırdığını vurguladı.

Tekin, özel okulların kitap satışlarıyla ilgili denetimlerin sıkılaştırıldığını ve yaklaşık 400 okulun yüzde 300'ün üzerinde zam yaptığına dikkat çekti. Bu okullara gerekli cezaların verildiğini söyledi.

104 Binden Fazla Norm Fazlası Öğretmen Var

Bakan Tekin, Türkiye genelinde 104 binden fazla norm fazlası öğretmen olduğunu açıkladı. Bu durumun, öğretmen atamaları konusunda zorluklar yarattığını belirten Tekin, norm fazlası öğretmenlerin dağıtımının zor olduğunu ve bazı yerlerde ihtiyaç fazlası öğretmen olduğunu ifade etti.

LGS ve Eğitim Sistemindeki Çelişkiler

LGS sonuçlarının açıklanması sürecinde yaşanan gecikmelere de değinen Tekin, idari mahkemelerin karar verme sürecinin uzun sürdüğünü belirtti. Ayrıca, muhalefetin eğitim politikaları hakkındaki eleştirilerinin çelişkili olduğunu ve ara eleman eksikliği ile ilgili eleştirilerin kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Tekin, üniversitelerde taban puan uygulamasının olmamasının sorun oluşturduğunu ve bu konuda hocaların da şikayetçi olduğunu belirtti. 

 

Bakmadan Geçme