Milli Eğitim Bakanlığı 100 müfettiş yardımcısı alacak

Düzenlenecek yarışma sınavı, öğretmenlik alanları ve öğretmenlik dışı alanlar (KPSS puanı ile) olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 100 müfettiş yardımcısı alımı için yarışma sınavı düzenleyecek. Sınav, öğretmenlik alanları ve öğretmenlik dışı alanlar (KPSS puanı ile) olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek.

Öğretmenlik alanlarından başvuracak adayların, duyuruda yer alan “A. ÖĞRETMENLİK ALAN BAŞVURULARI” bölümündeki açıklamaları dikkate almaları gerekiyor. Öğretmenlik dışı alanlardan başvuracak adayların ise “B. ÖĞRETMENLİK DIŞI ALAN BAŞVURULARI” bölümündeki açıklamaları izlemeleri gerekiyor.

Öğretmenlik Alan Başvuruları

Başvuracak adayların, adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dâhil olmak üzere sınav başvurusunun son günü itibarıyla öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti bulunması, ayrıca hâlen Bakanlık kadrolarında görev yapıyor olması şartı aranıyor. Adaylar, MEB Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere yapılacak olan müfettiş yardımcılığı alımına başvuracak.

Yarışma sınavı, yazılı ve sözlü aşamalardan oluşacak. Yazılı sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecek ve adayların her bir sınav konu grubundan en az 50 puan alması, genel ortalamalarının ise 70 puandan düşük olmaması gerekecek. Yazılı sınavda en yüksek puanı alan adaylar, ilan edilen kadro sayısının iki katı kadar sözlü sınava girmeye hak kazanacak.

Sözlü sınavda ise, puanlar ayrı ayrı verilerek aritmetik ortalaması alınacak ve 70 puan ve üzeri alan adaylar başarılı sayılacak.

Atama Yapılacak Alanlar ve Kadro Sayıları

Bakanlık müfettiş yardımcılığı yarışma sınavı sonucuna göre toplam 50 müfettiş yardımcısı ataması gerçekleştirilecek. Atama yapılacak alanlar ve kadro sayıları aşağıdaki tabloda yer alıyor:

Sıra No

Atama Yapılacak Alan

Atama Yapılacak Kadro Sayısı

Sözlü Sınava Çağrılacak Aday Sayısı

1

Almanca

2

2

2

Arapça

2

3

3

Beden Eğitimi

4

4

4

Biyoloji

2

5

5

Coğrafya

2

6

6

Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi

2

7

7

Felsefe

2

8

8

Fen Bilimleri

6

9

9

Fizik

2

10

10

Görsel Sanatlar

2

11

11

İlköğretim Matematik

8

12

12

İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri

6

13

13

İngilizce

8

14

14

Kimya / Kimya Teknolojisi

2

15

15

Matematik

6

16

16

Mesleki ve Teknik Eğitim

10

17

17

Müzik

2

18

18

Okul Öncesi

4

19

19

Özel Eğitim

6

20

20

Rehberlik

4

21

21

Sınıf Öğretmenliği

4

22

22

Sosyal Bilgiler

2

23

23

Tarih

2

24

24

Türk Dili ve Edebiyatı

4

25

25

Türkçe

6

26

 

Başvuru İşlemleri

Yarışma sınavına katılacak adaylarda belirli şartlar aranıyor. Bu şartlar arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara ek olarak, adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dâhil olmak üzere sınav başvurusunun son günü itibarıyla öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmete sahip olma, en az 3 yıl MEB’e bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapma ve sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olma şartları bulunuyor.

Adaylar, 750 TL sınav ücretini, belirtilen tarihler arasında MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına yatırarak başvurularını gerçekleştirecekler. Yanlış yatırılan ücretler, sınav tamamlandıktan sonra iade edilecek.

Başvurular, https://mcbbis.mcb.gov.tr internet adresinde yer alan “Başvuru İşlemleri” bölümünden, belirtilen tarihler arasında yapılacak. Adayların başvurularının hatasız ve eksiksiz olması bekleniyor. Sınav ücreti yatırılmadan başvuru yapılamayacak.

Sınav ve Sonuçlar

Yazılı sınav, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 23 Kasım 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Sınavda 80 sorudan oluşan A-B soru kitapçıkları kullanılacak ve süre 100 dakika

Bakmadan Geçme