• Haberler
  • Memur
  • Milli Teknoloji Akademisi başvuruları başladı

Milli Teknoloji Akademisi başvuruları başladı

Milli Teknoloji Akademisi, üniversite öğrencilerine yapay zeka ve çip tasarımı gibi alanlarda uzmanlık eğitimi sunarak Türkiye'nin teknolojik geleceğine yön verecek gençleri yetiştirmeyi hedefliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Akademisi’nin başvurularının başladığını duyurdu. Bakan Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, akademinin üniversite öğrencilerine yapay zeka, otonom sürüş teknolojileri ve çip tasarımı gibi alanlarda uzmanlık eğitimleri sunacağını belirtti.

Kacır, "Türkiye'nin alanında önde gelen firmaları ve üniversitelerimizin deneyimli eğitmenleri tarafından verilecek bu eğitimlerle, Milli Teknoloji Hamlesi projelerinde ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını geliştiriyoruz. İleri teknolojilerde uzmanlaşmak ve geleceğin teknolojilerine yön vermek isteyen tüm gençlerimizi bu fırsattan yararlanmaya davet ediyorum" dedi.

Eğitimler staj ve mentörlük desteğiyle desteklenecek, böylece gençlerin öğrendikleri bilgileri sektörde uygulama fırsatı bulmaları sağlanacak. Başvurular için son tarih 16 Eylül 2024 olarak belirlenmiş olup, detaylı bilgilere Milli Teknoloji Akademisi web sitesinden ulaşılabiliyor.

Bakmadan Geçme