• Haberler
  • Memur
  • Milyonlarca memura müjde: Toplu sözleşme ikramiyesi TBMM'den geçti

Milyonlarca memura müjde: Toplu sözleşme ikramiyesi TBMM'den geçti

Düzenlemeyle memurlar 641,81 TL toplu sözleşme ikramiyesini almaya hak kazanacak.

En düşük emekli maaşını 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükselten düzenlemenin de yer aldığı Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Bu düzenlemeye, sendikalı toplu sözleşme ikramiyesi ödenmesi uygulaması da yeniden yeniden kabul edildi. 

Düzenlemeyle memurlar 641,81 lira toplu sözleşme ikramiyesini almaya hak kazanacak.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sendikalı memurlar için toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden hayata geçirildiği bilgisini sosyal medya hesabından müjdeledi. 

Işıkhan, "TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle sendikalı memurlarımız Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacak ve tüm sendikalı memurlarımızın bu ikramiyeyi almaları sağlanacak" ifadelerini kullandı. 

Vedat Işıkhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sendika ve konfederasyonlar ile sosyal diyalog zemininde yürüttüğümüz 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde memurlarımız için toplu sözleşme ikramiyesi kazanımını sağlamıştık. Ancak bu kazanım, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasıyla maalesef iptal edilmişti. İptal kararı ile ikramiyeden yararlanan kamu görevlilerimizin aylıklarında azalma meydana gelmişti."

"Emekçilerin Kazanımları Güvence Altında"

Bakan Işıkhan, açıklamasının devamında memurların kazanımlarını koruma konusundaki kararlılıklarını vurguladı. "Biz emekçilerimizin, memurlarımızın kazanımlarının her zaman yanındayız" ifadesini kullanan Işıkhan, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle sendikalı memurların Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacaklarını ve tüm sendikalı memurların bu ikramiyeyi alacaklarını belirtti.

Işıkhan şunları da kaydetti:

"Bu kanun teklifinin yasalaşması sürecinde emeği geçen Cumhur İttifakı Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

Memurlarımız için hayırlı olsun." 

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda 19 Temmuz'da görüşmeleri tamamlanan torba teklife, sendikalı toplu sözleşme ikramiyesi ödenmesini öngören düzenleme de ilave edilmişti. Düzenlemeyle memurlar 641,81 TL toplu sözleşme ikramiyesini almaya hak kazanacak.

memur5.com

Bakmadan Geçme