Mobil uygulamalar şehir hayatını kolaylaştırıyor

Akıllı telefon ve tablet bilgisayarlara yüklenebilen internet tabanlı mobil uygulamalar sayesinde vatandaşların yaşam kalitesi yükseliyor.

Çeşitli kamu kuruluşları ve özel firmalarca geliştirilen, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlara yüklenebilen uygulamalar, özellikle şehirlerdeki vatandaşların gündelik hayatında kolaylıklar sağlayarak, zaman kaybını azaltıyor.

İnternet tabanlı söz konusu uygulamalar, trafikteki yol durumundan toplu taşıma araçlarının geçiş güzergahı ile tahmini geliş bilgisine, önemli mekanların adreslerinin harita üzerinde bulunmasından sağlık hizmetlerinde randevu alınmasına kadar birçok konuda vatandaşlara yardımcı oluyor.

Uygulamalar aracılığıyla yapılan bilgilendirme ve uyarılar, gündelik hayattaki zaman kaybını azaltırken, vatandaşların yaşam kalitelerinin artmasına da katkıda bulunuyor.

Kamu kurumları da mobil uygulamalar aracılığıyla hayatı kolaylaştıran çeşitli hizmetleri sunma fırsatı elde ediyor.

muhabirinin derlediği bilgilere göre, akıllı cihazlara kolayca yüklenebilen 'İstanbul Mobil Şehir Rehberi', konuma göre gidilen yerin güzergahını harita üzerinde grafik ve yazı olarak gösteriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bu hizmetinden yararlanan vatandaşlar, kendilerine en yakın eczane, kültür merkezi, tiyatro salonu, alışveriş merkezi, polis karakolu, okul, hastane, otel, otopark ve durak gibi noktaları öğrenme olanakına kavuşuyor.

Trafikten kurtulmak isteyenler, bu programı indiriyor

İstanbul'da sürücülerin trafik yoğunluğundan kurtulmak için başvurdukları mobil uygulamaların başında 'İBB Ceptrafik' geliyor.

İstanbul Ulaşım AŞ'nin 'Metro İstanbul' mobil uygulamasında ise raylı sistem istasyonları, harita üzerinden kolaylıkla görülebiliyor.

Sürücüler de İstanbul'daki uygun otoparkların tespiti ve yer bulma sorununun çözümü için 'İSPARK' mobil uygulamasını kullanıyor. Ücretsiz indirilen uygulamayla bulundukları yere en yakın otoparkları harita üzerinden gören sürücüler, seçtikleri otoparkla ilgili tüm detaylara anında erişebiliyor.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri'nin (İETT) 'Akıllı Ulaşım' projesi çerçevesinde uygulanan 'MobİETT' sayesinde ise yolcuların seçtikleri güzergahlara ilişkin bilgiler hemen ekranlara yansıyor.

Vatandaşlar, şikayet, istek ve dileklerini iletebildikleri 'İBB Beyaz Masa' hizmetine mobil platformlar aracılığıyla da ulaşabiliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün hizmete sunduğu 'Türkiye Trafik' mobil uygulaması ise sürücülere yol tarifi, toplam mesafe ve süre konularında yardımcı oluyor.www.memur5.com

Bakmadan Geçme