MSB'den YAŞ tartışmalarına cevap

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medyada yayımlanan 400'den fazla Albayın emekli edildiği iddialarının abartılı olduğunu duyurdu.

MSB'den YAŞ tartışmalarına cevap
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına yönelik eleştirileri yanıtladı. MSB yetkilileri, sosyal medyada yayımlanan ve 400'den fazla Albayın emekli edildiği iddialarının doğru olmadığını ve abartılı bir ifade olduğunu açıkladı. Bakanlık, emekli edilen Albay sayısının çok daha az olduğunu bildirdi.

Bakanlık, YAŞ çalışmalarının yaklaşık bir yıl süren titiz bir süreç olduğunu ve bu sürecin Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ve tüm TSK'nın katılımıyla yürütüldüğünü vurguladı. Albayların emeklilik ve terfi işlemlerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ve Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri kapsamında yapıldığını belirtti. Ayrıca, terfi işlemleri için gerekli eğitim ve kadro ihtiyacının karşılandığını ifade etti.

MSB, emekli edilen albaylarla ilgili iddiaların doğru olmadığını, emeklilik kararlarının TSK'nın ihtiyaçlarına göre yapıldığını ve özlük haklarının korunduğunu duyurdu. Sosyal medyada yayımlanan bilgilerin yanıltıcı olduğunu ve emeklilik bildirimlerinin kişisel hakları korumak için yalnızca bireysel olarak yapıldığını açıkladı.

YAŞ toplantısı 1 Ağustos 2024'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilmişti. YAŞ toplantısında albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin yanı sıra general ve amirallerin terfi ve atama dosyaları da ele alınmıştı. Toplantı 1 saat 20 dakika sürmüştü.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 30 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak terfi ve görev süresi uzatmalarına dair detaylar paylaşılmıştı. Buna göre, 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmişti.  34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 455 albayın görev süreleri ise iki yıl süreyle uzatılmıştı.

Bakmadan Geçme