Müdür yardımcısına çete infazı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç, otomobilinde silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Cinayetin, 'Bayğaralar Çetesi' ile bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç, otomobilinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Polis tarafından yapılan operasyonla 8 kişi tutuklandı. Cinayetin 'Bayğaralar Çetesi' ile bağlantılı olduğu iddia edildi.

Çoğaç'ın kardeşi Emin Çoğaç'ın, Adana'da Baygara ailesinden Bedirhan Bayğara'nın öldürülmesi olayının şüphelilerinden biri olduğu ve firari durumda olduğu ortaya çıktı. Bu olayın ardından aileler arasında uzun süredir devam eden husumet biliniyor. Bayğaralar Çetesi'nin, Mahir Çoğaç'ın ölüm emrini verdiği iddia edilen Ramazan Bayğara'nın kırmızı bültenle arandığı belirtildi.

Cinayetin tetikçisi olarak gösterilen D.G. ve gözcülük yapan B.Y., İstanbul'da yapılan operasyonla yakalandı. 8 şüpheliden 3'ü adli kontrolle serbest bırakılırken, savcılığın bu karara itiraz edeceği bildirildi. Mahir Çoğaç'ın, 18 yıl önce ailevi nedenlerle Adana'dan Kocaeli'ye taşındığı ve burada uzun yıllar öğretmenlik yaptığı bilgisi de yer aldı. Soruşturma devam ediyor.

Bakmadan Geçme