• Haberler
  • Aktüel
  • Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olmalı? İşte son anketin sonucu

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olmalı? İşte son anketin sonucu

Asal Araştırma'nın gerçekleştirdiği ankette, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş ilk sırada yer alırken, Ekrem İmamoğlu ikinci sırada. 

Asal Araştırma, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı konusunda dikkat çeken bir anket sonucu paylaştı. 26 ilde 10-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen anket, 18 yaş ve üzeri 2 bin katılımcıyla yapıldı. Anketin sorusu "Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi yapılsa sizce muhalefetin adayı kim olmalıdır?" oldu. Katılımcılar, yüzde 23.5 ile Mansur Yavaş’ı ilk sırada tercih etti. Ekrem İmamoğlu yüzde 20.8 ile ikinci sırada yer alırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel yüzde 10.1 ile üçüncü sırada bulunuyor.

Anket sonuçları, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından siyasi arenada muhalefetin aday tartışmalarına ışık tutuyor. Asal Araştırma, aday belirleme sürecinde vatandaşların eğilimlerini yansıtarak, muhalefetin gündemindeki adaylık tartışmalarına yeni bir boyut kazandırıyor. 

Anket sonuçlarına göre diğer adaylar arasında Fatih Erbakan yüzde 2.4, Ümit Özdağ yüzde 2.2, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 2.0, Yavuz Ağıralioğlu yüzde 1.6, Muharrem İnce ve Meral Akşener yüzde 1.0, Erkan Baş yüzde 0.6, Müsavat Dervişoğlu yüzde 0.5, Ali Babacan yüzde 0.3, Ahmet Davutoğlu ise yüzde 0.1 oranında tercih edildi. "Diğer" seçeneği yüzde 2.3 oranında belirtilirken, katılımcıların yüzde 29.6'sı "fikrim yok/cevap yok" yanıtını verdi. 

Anket, erken seçim tartışmalarının yoğunlaştığı bir dönemde kamuoyunun nabzını tutarak muhalefetin stratejilerini şekillendirmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Bakmadan Geçme