• Haberler
  • Memur
  • Muhalefetten 'Öğrenci başına okullara bin lira ödenek verilsin' talebi

Muhalefetten 'Öğrenci başına okullara bin lira ödenek verilsin' talebi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e okul ödeneğiyle ilgili çağrı yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, partinin "Eğitim Buluşmaları" programı kapsamında Bolu'yu ziyaret etti. Burada, eğitim alanındaki sorunlara ve çözüm önerilerine dair açıklamalarda bulunan Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e okul ödeneğiyle ilgili çağrıda bulundu.

Özçağdaş, mevcut durumda okullara ödenek gönderilmesinin durdurulduğunu belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı, 15 milyon 887 bin öğrenci için kişi başı bin lira okul ödeneği gönderirse, toplamda 15 milyar 88 milyon lira yapıyor. Bu ödenek, bütçenin yüzde 1,45'ini kullanarak okulların eksikliklerini gidermelerine yardımcı olabilir,” dedi. Özçağdaş, bu önerisinin Bakan Tekin tarafından değerlendirilmesini ve uygulamaya konmasını talep etti.

Bolu'daki eğitimcilerle bir araya gelen Özçağdaş, eğitim alanında yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini dinledi. Ayrıca, eğitim komisyonlarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmalarına destek sağladığını belirterek, eğitimcileri komisyonlarda yer almaya çağırdı. Özçağdaş, eğitim alanında yapılan çalışmaları genişletmek ve tüm paydaşları dahil ederek kapsamlı bir çözüm sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

Özçağdaş, eğitimdeki maliyet artışlarına da dikkat çekti. Okula başlama maliyetlerinin 2023 yılına göre okul öncesi düzeyde yüzde 98.9, ilkokulda yüzde 84.25, ortaokulda yüzde 91.91 ve lisede yüzde 80.46 oranında arttığını belirtti. Özçağdaş, bu artışların aileler üzerinde büyük bir mali yük oluşturduğunu ifade etti.

Üniversite yurtlarındaki sorunlara da değinen Özçağdaş, iktidarın üniversite ve öğrenci sayısını artırırken barınma sorununu çözme konusunda başarısız olduğunu söyledi. Özçağdaş, devletin yoksul ailelerin çocuklarına bir öğün sıcak yemek sağlayabilmesini önemsediklerini ve Bolu'daki taşımalı eğitimin kaldırılması ile yoksul ailelerin çocuklarının ücretsiz yemek imkanının sağlanmasını talep etti.

Bolu'daki temaslarının ardından Özçağdaş ve CHP heyeti, Bolu Valisi Erkan Kılıç ile görüşecek ve halk buluşması düzenleyecekler.

Bakmadan Geçme