• Haberler
  • Memur
  • Mühendislerin emrinde çalışan işçiden daha az maaş alması kabul edilemez

Mühendislerin emrinde çalışan işçiden daha az maaş alması kabul edilemez

Kamu personel rejimi konusunda duayan esim Ahmet Ünlü, kamuda görev yapan mühendislere verdiği desteği sürdürüyor. Okuyucu tepkisini göze alarak yanlış bulduğu konuları eleştirmekten kaçınmayan Ünlü kamuda görev yapan mühendislere desteğini her ortamda gösteriyor.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ahmet Ünlü, kamuda görev yapan mühendislere verdiği desteği sürdürüyor.

Köşesinde yer verdiği bir yazısında okuyucudan gelen mesajı köşesine taşyan Ünlü okuyucunun; "Türkiye’de yeryüzünde başka hiçbir ülkede olmayan bir şey oluyor ve o da kamu mühendislerinin amiri oldukları işçiden daha düşük maaş almaları.” ifadelerini gündeme taşıdı.

Ünlü, okuyucu mesajıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz üzere kamu personel reformu için gerekli adımların atılma zamanı gelmiştir. Amir durumunda olan bir personelin aldığı maaşın hiçbir şekilde astlarından düşük olması kabul edilemez. Astların personel statüsünün yani işçi, memur veya sözleşmeli olmasının önemi yoktur. Aksi durumda çalışma barışı bozulacağı gibi eğitimin, tecrübe ve birikimin anlamsızlaştığı bir manzara ortaya çıkar.

Bu nedenle okuyucumuzun belirttiği gibi bir durumun kabulü mümkün değildir. Bunun için bu konunun acilen masaya yatırılması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle işçilerle yapılan son toplu sözleşmede İşçi Sendikalarının beklentisinin üzerinde bir maaş artışı getirilmesi işçi memur maaşları arasında ciddi bir sorun oluşturmuştur."

Bakmadan Geçme