• Haberler
  • Memur
  • Kamu mühendislerinin emsal görevlere göre maaşları düştü

Kamu mühendislerinin emsal görevlere göre maaşları düştü

Kamu personel rejiminin usta ismi Ahmet Ünlü bugünkü yazısında Memur-Sen Konfederasyonu tarafından hazırlanarak yayımlanan 'Mühendislik Meslek Kanunu ve Teknik Hizmetler Sınıfının Sorunları Paneli/Çalıştayı Raporu'nu masaya yatırıyor. Ünlü yazısının bir bölümünde mühendislerin emsal görevlere göre maaşlarının düştüğünü ifade ediyor.

Önemine binaen Ahmet Ünlü'nün Yeni Şafak gazetesindeki o yazısının ilgili bölümünü veriyoruz:

Mühendislerin emsal görevlere göre maaşları düştü

Kamuda çalışan mühendis ve mimarlar başta olmak üzere tüm teknik elemanların kamuoyunda saygınlığının korunması günümüz ve gelecek şartlar da gözetilerek yenilikçi, ihtiyaçları karşılayacak şekilde sosyal adaletsizliğin giderilmesi, ülkemizi küresel çapta üretim ve ihracat ekonomisinde güçlü kılması için oldukça önemlidir.

Bu çerçevede, Teknik Hizmetler Sınıfı personeli, geçmiş dönemler itibariyle emsal ya da benzer görev, sorumluluk, eğitim ve yetki sahibi personel ile eşit ya da aralarında büyük oransal farklılıklar bulunmayan maaş/ ücret almaktaydı. Yeni mesleklerin ortaya çıkması ya da bazı meslek alanlarına ilişkin ihtiyaçların artması personel istihdamında ya da görevlerin zorluğunda ortaya çıkan farklılıklar maaş/ücret seviyelerinde de farklılaşmalara neden olmuştur.

Bu farklılaşmanın tek sebebi ya da gerekçesi görev, personel ve sorumluluğa ilişkin arz-talep dengesi değil aynı zamanda bazı personele, yöneticilere, üst düzey karar alıcıların maaş/ücretlerine iyileştirmeler yapılmasından kaynaklanmaktadır.

Bakmadan Geçme