• Haberler
  • Aktüel
  • Murat Ülker: Herkes aptal siz akıllısınız öyle mi?

Murat Ülker: Herkes aptal siz akıllısınız öyle mi?

Bankacı Seçil Erzan'ın merkezinde olduğu, şikayetçiler arasında ünlü sporcuların da bulunduğu, 'yüksek kârlı fon vaadiyle dolandırıcılık' olayı Türkiye'nin gündemini uzun süre meşgul etti. Ünlü sporcuların paralarının Erzan tarafından, yüksek faizli getiri sağlayacak şekilde, yatırım fonunda değerlendirilmek maksadı ile portföy oluşturulduğu ifade edildi.

İş insanı Murat Ülker, Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'ya konuştu. Murat Ülker, futboldan bahsederken, Seçil Erzan'a ve benzer dolandırıcılara para kaptıran futbolculara ve insanlara sert eleştirilerde bulundu. Ülker, "Ben olsam, bu paralarını kaptıran insanların iradesine haciz koyar, vasi tayin ederim. Herkes aptal siz akıllısınız öyle mi? Böyle bir para kazanmak mı var?" diyerek, dolandırıcılıklara karşı sert önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

"Borsa Oynayanlar da Bilinçli Olmalı"

Ülker, borsa oynayan bireysel yatırımcılarla ilgili de benzer bir değerlendirme yaptı. Türkiye'de borsa oynayan bireysel yatırımcıların, sosyal medya hesaplarında birtakım kişilerin tavsiyelerine uyarak yatırım yapmasını yanlış bulduğunu ifade eden Ülker, "Borsa yatırımcısı bilinçli olmalı. Sağdan soldan duyumlarla borsaya para yatırmak akıllıca değil. Değeri düşük bir şirkete bakıyorsunuz borsada uçmuş. Sonra bir bakıyorsunuz, kendi reel değerine gelmiş ve düşmüş. Bir sürü kişi de zarar etmiş. Ne bekliyordunuz ki?" dedi.

"Bireysel Yatırımcılar Bankaların Yatırım Fonlarına Yönelmeli"

Ülker, bireysel yatırımcıların bankaların yatırım fonlarına yönelmesi gerektiğini belirterek, "Sağlıklı olan budur," dedi. Ülker'e göre, yatırım yaparken bilinçli olmak ve doğru kaynaklardan bilgi almak büyük önem taşıyor. Sosyal medya duyumlarıyla hareket eden yatırımcıların büyük risklerle karşı karşıya olduğunu belirten Ülker, borsa yatırımında daha profesyonel ve güvenilir yaklaşımlar benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Bakmadan Geçme