• Haberler
  • Aktüel
  • Narin Güran'ın katledilmesiyle ilgili soruşturmada 8 tutuklama

Narin Güran'ın katledilmesiyle ilgili soruşturmada 8 tutuklama

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolması ve öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada aralarında anne ve ağabeyinin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cesedine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Narin'in annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve amca Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu 22 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.

Mahkemede yapılan değerlendirme sonucunda, aralarında Narin Güran'ın annesi, ağabeyi ve amcasının da bulunduğu 8 zanlı tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Olayın soruşturması kapsamında daha önce Narin Güran’ın amcası ve Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran, 2 Eylül’de gözaltına alınarak çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, 8 Eylül'de Narin Güran'ın cesedinin Eğertutmaz Deresi'nde kıyafetleriyle birlikte, bir çuval içerisinde ve üzerine taşlarla gizlenmiş halde bulunduğunu duyurmuştu. Vali Zorluoğlu, çocuğun öldürüldükten sonra dere kenarına bırakıldığını, üzerinin dallar ve taşlarla kapatıldığını açıklamıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Nevzat Bahtiyar, jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran’ın kendisinden 200 bin lira karşılığında cesedi dereye bırakmasını istediğini ileri sürdü. Bahtiyar, sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde amca Salim Güran'ın kendisini, "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm" diye tehdit ettiğini ileri sürdü. Bu ifadelerin ardından Bahtiyar, 10 Eylül’de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakmadan Geçme