Narin'in akrabaları 50'den fazla sahte ihbar yapmış

Diyarbakır'daki Narin Güran cinayetinde, aile üyeleri tarafından 19 gün boyunca yapılan 50'den fazla sahte ihbar, soruşturmanın zorlaşmasına neden oldu.

Diyarbakır'da yaşanan üzücü Narin Güran cinayetiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. 19 gün süren yoğun arama çalışmalarında, Narin Güran'ın katilinin izini bulmak için yapılan tüm çabalara rağmen, aile ve çevre tarafından sistematik bir şekilde delil karartma eylemleri gerçekleştirildiği belirlendi.

Güran'ın kaybolmasının ardından, aile üyeleri tarafından 50'den fazla sahte ihbar yapıldı. "Ceset burada" şeklindeki ihbarlar, arama ekiplerini yanıltarak süreci uzattı. Ayrıca, farklı tarihlerde Tavşantepe mahallesinin değişik yerlerine bırakılan çocuk terlikleriyle de aramalar kasıtlı olarak sekteye uğratıldı.

TRT Haber'in aktardığına göre, aramalar göçebelerin konakladığı yerlerde yoğunlaştırıldı. "Suçluyu kayırma" ve "Suç delillerini yok etme" suçlamasıyla tutuklu bulunan Narin Güran'ın kuzeni Muhammed Kaya, terlik bulduğunu belirtti. Kaya, "Yolda araba ile yeğenlerime süt almak için seyir halindeyken Çarıklı yolunda terliği gördüm. Terliğin göçebelere ait olduğunu düşündüm ve bakmadım. Dönüşte terlik yine yolun ortasındaydı. Terlik köyden 2,5 kilometre uzaktaydı. Ben terliği arabaya koydum. Köye geldiğimde bir kargaşa vardı, bu kargaşada terliği söylemeyi unuttum" dedi.

Narin'in ailesi, bulunan terliklerin kızlarına ait olmadığını ifade etti. 28 Ağustos'ta Ertutmaz deresinde iş makineleriyle yapılan aramalarda ortaya çıkan terliklerin de Narin'e ait olmadığı belirtildi. Narin'in kaybolduğu gün kırmızı terlikleri vardı ve bulunan terliklerin, Narin'in bulunmaması için kurulan bir tuzak olduğu iddia ediliyor.

Cinayet zanlısı Nevzat Bahtiyar, cesedin bulunduğu yerle ilgili itirafında, terliklerin Salim Güran'ın arabasında olduğunu belirtti. Bahtiyar, "Narin'in cesedini battaniyeye sararak sağ ön koltukta bıraktık ve terlikleri aracın içine koydum" dedi.

Narin'in birçok akrabası, arama sürecinde telefonlarından SIM kartlarını çıkarıp 112'ye sahte ihbarlarda bulundu. Narin'in cansız bedeninin farklı noktalarda görüldüğüne dair 50'den fazla telefon açıldı.

 

Bakmadan Geçme