• Haberler
  • Memur
  • Nefesler tutuldu: Yargı teşkilatının gözü 14 Haziran'daki atama kararnamesinde

Nefesler tutuldu: Yargı teşkilatının gözü 14 Haziran'daki atama kararnamesinde

Yargı teşkilatının heyecanla beklediği 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi'nin 14 Haziran'da ilan edilmesiyle ilgili hazırlıklar son aşamada.

Yargı teşkilatının heyecanla beklediği 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi'nin 14 Haziran'da ilan edilmesiyle ilgili hazırlıklar hız kesmeden sürüyor.

Sontv'nin haberine göre, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) yayımlayacağı kararnamenin detayları üzerinde yapılan toplantılar büyük bir titizlikle devam ediyor. Birinci Daire üyelerinin, kararnameyi şekillendiren önemli görüşmeleri devam ederken, il başsavcılarının da değişebileceği konusunda spekülasyonlar artıyor.

HSK Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan taslak kararname 1. Daire üyelerine dağııtlldı. Üyeler kararname kapsamındaki çalışmalarına başladı. 2 gündür 1. Daire tarafından yoğun çalışma yapılıyor. Düzenlenen uzun toplantılarda atamalar tek tek gözden geçiriliyor. Kararnamenin haftasonuna yetişmesi bekleniyor.

Bitlis Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca'nın Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığına atanabileceği, aynı şekilde Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman'ın da Karabük Cumhuriyet Başsavcılığına geçebileceği konuşulanlar arasında yer alıyor. Önümüzdeki günlerde yayımlanacak kararnameyle birlikte birçok ilde başsavcının değişmesi bekleniyor, bu da yargı kulislerinde heyecanla beklenen gelişmelerden biri olarak öne çıkıyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un memleketi olan Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak’ın değişeceği kulislerde konuşulanlar arasında yer alıyor.

İddiaya göre, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül’ün görev yeri değişiyor. Gül’ün başka bir ile Başsavcı ya da büyük bir ilde Başsavcı Vekili olabileceği değerlendiriliyor.
Gül’ün yerineİstanbul’un bir ilçesinden bir başsavcı vekilinin adı geçiyor.

Rize, Artvin ve Trabzon Cumhuriyet Başsavcılarının yerinde kalacağı öğrenildi.

 Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcısının kararname kapsamında değişeceği yargı kulislerinde konuşulanlar arasında yer alıyor.

Bakmadan Geçme