• Haberler
  • Memur
  • O başkan memuruna 'Gıcıklık hakkımı kullanıyorum, bana oy vermediniz' dedi mi?

O başkan memuruna 'Gıcıklık hakkımı kullanıyorum, bana oy vermediniz' dedi mi?

Trabzon'un Tonya ilçesinde Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Beşel'e yönelik saldırı olayında yeni iddialar gün yüzüne çıktı.

Trabzon'un Tonya ilçesinde Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Beşel'e yönelik saldırı olayında yeni iddialar gün yüzüne çıktı. Tutuklanan 35 yıllık memur Harun Uzun, ifadesinde, Başkan Beşel'in kendilerinden mesai saatlerini ihlal ettikleri için savunma istediğini ve "Gıcıklık hakkımı kullanıyorum, bana oy vermediniz" dediğini iddia etti. Uzun, başkanı darbetmediğini öne sürdü.

Savunma talebi

Olay, 24 Mayıs'ta Tonya Belediye Başkanlığı'nda meydana geldi. Başkan Beşel, memurlar Harun Uzun ve Harun K.'dan mesai saatlerine uymadıkları gerekçesiyle savunma talep etti.

Başkana saldırı iddiası

Savunma istemine tepki gösteren memurlar, Başkan Beşel ile makam odasında tartıştı. İddiaya göre, memurlardan biri Başkan Beşel'e kafa atarak saldırdı. Diğer belediye çalışanlarının araya girmesiyle memurlar odadan çıkarıldı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Memurların durumu

Başkan Beşel, darp raporu alarak şikayetçi oldu. Gözaltına alınan memurlar adliyeye sevk edildi. Harun Uzun tutuklanırken, Harun K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Uzun'un ifadesi

Harun Uzun, savcılıktaki ifadesinde, olay günü tansiyonunu ölçtürmek için dışarı çıktığını ve geri döndüğünde başkanla karşılaştığını belirtti. Başkanın mesai saatleri ihlali nedeniyle kendilerinden savunma istediğini ve "Gıcıklık hakkımı kullanıyorum, bana oy vermediniz" dediğini iddia etti. Uzun, başkanı darp etmediğini ve kendini koruma amacıyla başkanın yakasından tuttuğunu söyledi.

Diğer memurun ifadesi

Harun K., başkana belgeleri gösterdiklerini ve başkanın "Gıcıklık yapma hakkımı kullanıyorum. Zaten bana oy vermediniz" dediğini iddia etti. Tartışma sırasında Uzun'un başkanın ellerini tuttuğunu ve araya girmeye çalıştığını belirtti.

Tanık ifadeleri

Tanıklardan A.İ., Harun Uzun'un başkana kafa atmaya çalıştığını ancak vuramadığını söyledi. Zabıta memuru A.Ç. ise itişmenin yaşandığını, ancak darp olayının gerçekleşmediğini ifade etti.

Belediye başkanlarından destek ziyareti

Trabzon'daki tüm belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in öncülüğünde Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel'e destek ziyareti gerçekleştirecek.

Osman Beşel kimdir?

Osman Beşel, 1959 yılında Trabzon'un Tonya ilçesinin Hoşarlı Mahallesi'nde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, ortaokulu Tonya'da tamamladı. Çorum'da öğretmen okulunda eğitim aldıktan sonra 1980 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Orman Mühendisi olarak mezun oldu.

Kariyerine Orman Genel Müdürlüğü’nde çeşitli yer ve kademelerde mühendislik ve yöneticilik yaparak başladı. Beşel, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 tarihlerinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde iki kez Tonya Belediye Başkanı olarak seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme