• Haberler
  • İşçi
  • O büyükşehir belediyesinde en düşük işçi yaklaşık 46 bin lira oldu

O büyükşehir belediyesinde en düşük işçi yaklaşık 46 bin lira oldu

Samsun Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarına sağlanan maaş artışları ve ek avantajlarla, en düşük işçi maaşını 45 bin 814 TL'ye çıkararak önemli bir iyileştirmeye imza attı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) ile Belediye-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen 2024-2026 dönemi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. İmzalanan sözleşme ile belediyede görev yapan 4 bin 251 çalışana önemli maaş artışları sağlanırken, en düşük işçi maaşı 2025 Ocak ayında ikramiye dahil 45 bin 814 TL’ye çıkarıldı. Bu maaş artışı, evli, eşi çalışmayan ve bir çocuk sahibi çalışanlar için geçerli olurken, şoför maaşları 48 bin 516 TL’ye, güvenlik görevlisi maaşları ise 45 bin 852 TL’ye yükseldi.

Belediye Başkanı Halit Doğan, yapılan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dileyerek, “Güçlü, etkili ve insan odaklı bir anlayışla her zaman çalışanlarımızın yanındayız. Çalışanlarımızla daha güçlü bir Samsun için birlikte çalışıyoruz” dedi. Sözleşme kapsamında, maaş artışlarının yanı sıra, çalışanların haklarına önemli iyileştirmeler de yapıldı. 2024 Ağustos ayından itibaren, çalışanların maaşlarına ilk 5 aylık dönemde yüzde 27 oranında bir zam uygulanacak. Diğer 6 aylık dönemlerde ise enflasyon oranında artış sağlanacak.

Belediye Başkanı Doğan, çalışanların fazla mesai ücretlerini, ikramiyelerini ve kıdem zammı uygulamalarını zamanında ve eksiksiz ödeyeceklerini belirtti. İlk defa kıdem zammı uygulanacak olup, 10 yıl hizmet süresi bulunan bir çalışana bürüt 1440 TL artış yapılacak. Ayrıca, çalışanlara bayramlarda ilave yevmiye de verilecek ve bu yevmiye, 1.5 günden 2 güne çıkarılacak. Çalışanların çocuklarına eğitim desteği verilecek olup, eğitim desteği 1000 TL ile 3 bin TL arasında değişen tutarlarda olacak. Engelli çocuğu olan çalışanlara ise yılda bir defa brüt 5 bin TL eğitim desteği sağlanacak.

Doğan, “Çalışanlarımız için her zaman insan odaklı bir yaklaşım sergiliyoruz. Çalışanlarımıza sunduğumuz bu desteklerin onların motivasyonunu artıracağına inanıyoruz” dedi. Yeni dönemde, çalışanların daha iyi hizmet alabilmesi için ÇADEM (Çalışan Destek Merkezi) kurulacak ve burada doktor, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog gibi uzmanlardan ücretsiz hizmet verileceği belirtildi. Ayrıca, belediye bünyesindeki çalışanların çocuklarını güvenle bırakabilecekleri kreşlerin de yakın zamanda faaliyete geçeceği duyuruldu.

Bakmadan Geçme