O CEO istifa etti etmesine de merak edilen soru şu: Küflü olan çikolata mı iletişim dili mi?

  • 128

Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, "küflü çikolata" tartışmasıyla gündeme gelmişti. Bir tüketici, Patiswiss markasının ürettiği çikolatanın küflü çıktığını belirttiği bir paylaşım yapmış, Tunaoğlu ise "Karşında biz ve dev Migros var" şeklinde bir yanıt vermişti. Bu tepki çeken cevabın ardından Migros ve diğer zincir marketler, Patiswiss ürünlerini mobil uygulamalarından kaldırdı. Sosyal medyada gelen tepkiler ve iddiaların ardından Tunaoğlu, özür açıklaması yaparak görevinden istifa ettiğini duyurdu. Tunaoğlu, "Samimi özrümün bir yansıması olarak bugün itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden ayrılıyorum" ifadelerini kullandı. Bu gelişmelerle birlikte, Patiswiss CEO'sunun istifası ve yaşanan tartışma kamuoyunda geniş yankı buldu.

Tüketici Birliği Federasyonu da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, sahibi olduğu Patiswiss markasının ürettiği çikolatanın küflü çıktığına dair paylaşım yapan bir tüketiciye Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun verdiği “Karşında biz ve dev Migros var” ifadelerini kullanmasının tepki çektiği hatırlatıldı.

Tunaoğlu’na tepkilerin büyümesinin ardından Migros ve diğer zincir marketlerin, Patiswiss ürünlerini mobil uygulamasından kaldırıldığı anımsatıldı. Tunaoğlu'nun, sözlerine gelen tepkiler ve firması hakkında sosyal medyaya yansıyan bazı iddialar sonrası, paylaşımını silerek, özür açıklamsı yayınladı ve firmanın yönetim kurulu başkanlığından istifa ettiğini duyurduğu dile getirildi..

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, Milliyet’e yaptığı açıklamada şumları kaydetti:

 “Şikayet hakkı kutsaldır ve tüketici bunu ister sosyal medyadan yapar, ister hakem heyetine başvurur. İlgili şirketin CEO’sunun vermiş olduğu cevap son derece tehditkâr bir cevaptır. İtibarı zedelemek Türk Ceza Yasası’nda tanımlanmış. Ayıp ürünü dile getirmek ticari itibarı zedelemek anlamına gelmez.”

Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans diploması var mı yok mu?

Öte yandan, Yıldız, LinkedIn profilinde 2011-2013 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans mezunu olduğunu ileri sürüyordu. Sosyal medyada üniversitede böyle bir mezuniyet bulunmadığına ilişkin paylaşımlar yapıldı. Programın ilk mezununu 2015'te verdiği belirtildi. Bunun üzerine Yıldız LinkedIn hesabını kapattı.

Bakmadan Geçme