• Haberler
  • Memur
  • O üniversitede kişiye özel akademik kadro ilanı

O üniversitede kişiye özel akademik kadro ilanı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin akademik personel ilanında, yalnızca belirli bir doktora tezi ve araştırma konusuna sahip bir adaya yönelik özel şartlar yer alıyor.

2 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi akademik personel ilanı, dikkat çeken bir özelliğe sahip. Üniversitenin Karadeniz Ereğli Turizm Fakültesi’ne bağlı Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı için yaptığı Öğretim Üyesi alımında, özel şartlar neredeyse tek bir kişiyi tanımlayacak şekilde belirlenmiş.

İlanda belirtilen özel şartlar şunlar:

    •    Seyahat İşletmeciliği Bölümü lisans mezunu olmak
    •    İşletme alanında Yüksek Lisans ve Doktora mezunu olmak
    •    Sürdürülebilir turizm, turizm hizmetlerinde akıllı teknolojilerin kullanımı ve yapay zeka uygulamaları, termal turizmi ve turizmde geronto-pazarlama konularında çalışmalar yapmış olmak

Ancak, ilan metninde belirtilen bu şartlar, yalnızca bir kişinin özelliklerini tanımlıyor gibi görünüyor. Özellikle, “Geronto-Pazarlama kapsamında yaşlı tüketiciler pazarının termal turizminden bekledikleri faydalar temelinde bölümlendirilmesi” başlıklı doktora tezi, ilanla uyumlu tek çalışma olarak öne çıkıyor. Ayrıca, bu alanda yapılmış diğer makalelere dair bir bilgi bulunmuyor. İlanın, sadece işletme mezunu olan ve belirtilen doktora tezine sahip bir adayı hedeflediği iddiaları gündemde.

Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı’na sadece işletme mezunlarının başvurabileceği, turizm işletmeciliği mezunlarının ise başvuru yapamayacağı belirtiliyor. Bu durum, ilanın belirli bir aday için hazırlandığına dair eleştirileri beraberinde getiriyor. Turizm işletmeciliği mezunu olan adayların başvurularının değerlendirilmediği, ilan şartlarının ise yalnızca bir kişiyi tanımladığı öne sürülüyor.

       

Bakmadan Geçme