• Haberler
  • Memur
  • Öğrenciye uluslararası diş hekimliği kongresinde başörtüsü engeli mi?

Öğrenciye uluslararası diş hekimliği kongresinde başörtüsü engeli mi?

Diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek, İstanbul'da düzenlenecek Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak istedi ancak başörtüsü nedeniyle ayrımcılığa uğradığını iddia etti.

Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Dilara Çiçek, İstanbul'da düzenlenecek Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak için başvuruda bulundu. Ancak başörtüsü nedeniyle başvurusunun reddedildiğini öne sürdü. Çiçek, kendisine tesettürlü olduğu gerekçesiyle kongrede görev verilmeyeceğinin söylendiğini belirtti. Bu duruma tepki gösteren Çiçek, yaşadığı ayrımcılığı Türk Diş Hekimleri Birliği'ne taşıdı.

Çiçek, yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti: "2024 yılındayız ve böyle bir durumla karşılaşmak beni çok şaşırttı. Yüksek puanla üniversiteye girdim ve böyle bir ayrımcılığa maruz kalmayı beklemiyordum. Yetkililere ulaştığımda dosyamı inceleyip, 'Tesettürlü çalışan istemiyorlar' denildi."

Olayla ilgili tartışmalar sürerken, Çiçek’in başvurusuna yapılan bu geri dönüş, geniş bir kesim tarafından eleştirildi. Duruma ilişkin daha fazla bilgi ve açıklama bekleniyor.

Bakmadan Geçme