• Haberler
  • Memur
  • Öğretim üyesi yeşil pasaporta rağmen uçağa binemedi

Öğretim üyesi yeşil pasaporta rağmen uçağa binemedi

Elektronik Yüksek Mühendisi ve 40 yıllık akademisyen Prof. Dr. Levent Sevgi, Kenya Teknik Üniversitesi'nde 17 Mayıs Cuma günü düzenlenecek bir çalıştaya davet edildi. Ancak 15 Mayıs akşamı Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelerek Katar Havayolları'nın Nairobi, Kenya uçuşuna binmek için hazırlandığında, yeşil pasaportuna rağmen uçağa alınmadı.

Katar Havayolu yetkilileri, Prof. Sevgi'ye "vizeniz yok" diyerek uçağa almadı. Sevgi, itiraz etti ve yeşil pasaporta sahip olduğunu, daha önce böyle bir sorun yaşamadığını ve yaşananların hukuksuz olduğunu belirterek tepki gösterdi. Ancak çabalar sonuçsuz kalınca biletini iptal ederek eve döndü.

Prof. Sevgi, yaşadıklarını CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) üzerinden Dışişleri Bakanlığı'na da bildirerek sorumluların ortaya çıkarılmasını talep etti.

Türkiye ile Kenya arasındaki anlaşmaya göre yeşil pasaport sahiplerinin Kenya'ya vizesiz seyahat edebileceği belirtiliyor. Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde ve Kenya İstanbul Konsolosluğu'nun sitesinde bu anlaşmanın detaylarına yer veriliyor. Bu durumda, Prof. Sevgi'nin yaşadığı sorunun hangi sebepten kaynaklandığı ve sorumluların neden böyle bir karar aldığı net olarak açıklığa kavuşturulmalı.

Bakmadan Geçme