• Haberler
  • Memur
  • Öğretmenlere yeni müfredat için 3 günlük eğitim

Öğretmenlere yeni müfredat için 3 günlük eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yeni müfredat olan Türkiye Yüzyılın Maarif Modeli'ne uyum sağlamak amacıyla öğretmenlere üç gün sürecek kapsamlı eğitim verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında yürürlüğe girecek olan Türkiye Yüzyılın Maarif Modeli ile ilgili önemli bir düzenleme yaptı.

Söz konusu düzenleme kapsamında, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde ders verecek öğretmenler için kapsamlı bir eğitim programı başlatılacak. Eğitimler, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul yönetimleri tarafından üç gün sürecek şekilde teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek.

Yeni müfredat hakkında detaylı bilgi edinmeleri ve bu bilgileri etkin bir şekilde uygulamaları için öğretmenlere branş temelli eğitimler verilecek. Eğitimler, okul öncesi ana sınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğretmenleri ile ortaokul 5. sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf öğretmenlerine yönelik olarak planlanacak. Bu süreç, öğretmenlerin yeni müfredatla ilgili bilgi seviyelerini artırmayı ve sınıflarında başarılı bir şekilde uygulama yapmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Bakmadan Geçme