• Haberler
  • Memur
  • Okul müdürünü katleden öğrenciye 27 yıla kadar hapis talebi

Okul müdürünü katleden öğrenciye 27 yıla kadar hapis talebi

İbrahim Oktugan'ı silahla öldüren 17 yaşındaki Y.K. hakkında 'Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme' ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından toplam 19 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Eyüpsultan'da 7 Mayıs 2024 tarihinde özel bir lisede okul müdürü İbrahim Oktugan’ı silahla öldüren 17 yaşındaki Y.K. hakkında "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından toplam 19 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Olay, cinayetten ve Y.K.'nın okuldan atılmasından yaklaşık 5 ay sonra gerçekleşti.

74 yaşındaki İbrahim Oktugan, 7 Mayıs günü, okul müdürlüğü yaptığı özel lisenin odasında Y.K. tarafından açılan ateşle vurularak ağır yaralandı. Oktugan, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Y.K. olayın ardından okuldan kaçarak kayıplara karıştı, ancak daha sonra yakalanarak tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Oktugan’ın ailesi müşteki olarak yer aldı. İddianamede, Y.K. dışında olay günü okulda bulunan iki suça sürüklenen çocuk, A.S.A. ve A.S. de sanık olarak gösterildi.

Olay günü, Y.K.’nın A.S.A. ile tokalaşarak okulun içerisine girdiği ve ardından Oktugan'ın odasına girerek 6 saniye içinde ateş açtığı belirtiliyor. Oktugan'ın odasından çıkarak yere yığıldığı, Y.K.'nın koridorda tabancasını saklamaya çalıştığı ve A.S.'nin ona kapıyı açarak yardım ettiği ifade edildi.

Y.K., ifadesinde okulda geçirdiği zamanın sinirli geçmesinin etkisiyle olayın gerçekleştiğini söyledi. "Kapıya geldiğimde selam verdim, bir anda kapı açıldı. Kimseye bir şey söylemeden hızlı bir şekilde müdürün odasına geçtim. Amacım ayaklarından vurmaktı. Bana saldıracağını düşünerek ateş ettim" şeklinde savunma yaptı.

A.S.A. ve A.S. ise Y.K.’ya okulun kapısını açmada yardımcı olduklarını kabul ederek, olayın nasıl geliştiği hakkında ifadelerde bulundular. A.S.A, Y.K.’nın müdüre zarar vermek istediğini bilmediğini belirtti.

Adli Tıp raporuna göre, Oktugan'ın karın ve kasık bölgelerine kurşun isabet ettiği tespit edildi. İddianamede, Y.K. hakkında 19 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, A.S.A. ve A.S. hakkında "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye yardım etme" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianame, Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

 

Bakmadan Geçme