• Haberler
  • İşçi
  • Okullarda 120 bin temizlik personeli istihdam edilecek mi?

Okullarda 120 bin temizlik personeli istihdam edilecek mi?

Eğitim dönemi başladığında bazı okullarda temizlik personeli eksikliği nedeniyle veliler, okulun temizliğini yapmak zorunda kalıyor.

Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte bazı okullarda temizlik personeli eksikliği baş gösterdi. Temizlik görevlisi bulunmayan okullarda, okul yönetimleri velilerden maddi destek talep ediyor ve bazı okullarda veliler dönüşümlü olarak temizlik işlerini üstleniyor.

İzmir'deki bir devlet okulunda, temizlik görevlisi eksikliği nedeniyle veliler, okulun temizliğini yapmakta. Bir veli, "Görevli gelmediği için arkadaşlarımızla dönüşümlü olarak temizlik yapıyoruz" dedi. Geçtiğimiz yıl temizlik görevlilerine 17 bin lira asgari ücret ödeniyordu, ancak bu yıl sistem değişikliğine gidildi.

Yeni düzenlemeyle, temizlik personeli İŞKUR'un İşgücü Uyum Programı'ndan sağlanmaya başladı. Haftada üç gün ve azami 22,5 saat çalışma süresi öngörülüyor. Ancak, bu düzenlemede maaşın 8 bin 447 lira olarak belirlenmesi, yeterli personel bulunamamasına yol açtı. Memur-Sen, asgari ücretin altında ve emekliliğe yansımayan çalışma şartlarının talep görmeyeceğini belirterek maaşın 12 bin liraya çıkarılmasını talep etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hazine ve Maliye Bakanı ile görüştüğünü ve başvurular olması durumunda 120 bin temizlik personelinin işe alınabileceğini açıkladı. 

 

Bakmadan Geçme