• Haberler
  • Memur
  • Okulların ders giriş-çıkış saatlerinde düzenleme

Okulların ders giriş-çıkış saatlerinde düzenleme

Düzenlemeye göre, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirleme yetkisi valiliklere verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 ile gönderdiği genelgede okullardaki ders saatlerinin düzenlenmesi konusunda önemli bir açıklama yaptı. Yapılan düzenlemeye göre, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirleme yetkisi valiliklere verildi. Okullardaki ders saatlerinin, gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak planlanması gerektiği vurgulandı.

Ders Saatlerinin Düzenlenmesi

Genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin olumsuz durumlarla karşılaşmamaları gerektiği ifade edildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan genelgede, mevzuatlarla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla mevcut ileri saat uygulamasının devam ettirileceği belirtildi.

Valiliklere Yetki Verildi

Genelgede, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre, illerdeki valiliklere günlük mesai saatlerini belirleme yetkisi verildiği hatırlatıldı. Ayrıca, “kış saati” uygulamasına yönelik taleplerin de il bazında değerlendirileceği açıklandı.

Bakanlık, ders saatlerinin planlanmasında öğrencilerin eğitim süreçlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınmasını istedi. Bu düzenleme, her ildeki toplumsal şartlara ve coğrafi farklara uygun olarak yapılacak.

Bakmadan Geçme