Okulu uzayan üniversiteli KYK'da kalabilecek

Üniversiteden mezun olamayan ve okulunu uzatan öğrencilere, KYK yurtlarında barınma imkanı sağlanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK yurtlarında, üniversiteden mezun olamayıp yıl uzatan öğrencilere barınma imkanı sunulacak. Devlet yurtlarında ilk yerleştirmede yüzde 91 oranına ulaşılırken, bu oran sonraki günlerde yüzde 94’e kadar çıktı. Yerleştirmelerin yedeklerden devam etmesiyle birlikte, okulunu uzatan ancak yurtta kalma süresini tamamlayan öğrencilerin durumu da gündeme geliyor.

Edinilen bilgilere göre, KYK’larda yapılan yerleştirmelerde daha yüksek oranlara ulaşılması sonrasında, bu öğrencilerin durumu ile ilgili yeni adımlar atılması planlanıyor. Bu bağlamda, okulunu uzatan ancak bir işte çalışmayan öğrencilerin KYK yurtlarında barınmasına izin verilecek. Ancak, bu durumun bazı şartları olacak. Öğrencinin çalışmak için yıl uzattığı kabul edilmeyecek ve özellikle büyük şehirlerde çalışmak istemeyen öğrenciler tespit edilecek. Öğrenim süresinden sonra KYK yurtlarında kalmak isteyen gençlerin herhangi bir işte çalışmamaları gerekecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla, öğrencilerin sigorta durumları kontrol edilecek.

Misafir öğrenci statüsünde kalacak olan gençler, yeniden KYK'ya başvuru yapacaklar. KYK yurtlarında kalmaları durumunda, diğer öğrencilerle aynı ücretleri ödeyecekler. Yurtta sunulan yemekler için ise ayrıca ücret talep edilecek. Bu düzenlemenin ilerleyen günlerde resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Bu yeni uygulama, üniversite hayatlarında zorluk yaşayan öğrencilere destek olmayı hedefliyor ve barınma sorununu çözmeyi amaçlıyor. Öğrencilerin eğitime devam edebilmeleri için sunulan bu fırsat, birçok gencin eğitim hayatını sürdürebilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bakmadan Geçme