• Haberler
  • Memur
  • Otoyol ödemeleri artık e-Devlet'ten yapılabilecek

Otoyol ödemeleri artık e-Devlet'ten yapılabilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemelerinin e-Devlet üzerinden yapılabileceğini duyurdu. Yeni sistem, araç sahiplerine ödemelerini tek tıkla gerçekleştirme ve borç sorgulama imkanı sunacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vatandaşların tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemelerini e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebileceğini duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından e-Devlet sisteminde yapılan geliştirmeyle, araç sahipleri artık geçiş ödemelerini tek tıkla yapabilecek.

Bakan Uraloğlu, TÜRKSAT tarafından geliştirilen e-Devlet sisteminin dijitalleşme ve teknolojinin kamu hizmetlerine entegrasyonunda önemli bir rol oynadığını belirtti. Yeni düzenleme, Karayolları Genel Müdürlüğü ve özel şirketler tarafından işletilen tüm ücretli yolları kapsayacak. Bu sayede, vatandaşlar tünel, köprü ve otoyol geçişlerine ilişkin borçlarını güvenli bir şekilde e-Devlet üzerinden ödeyebilecek.

Uraloğlu, "Araç sahipleri, otoyol kullanımlarını takip edebilecek, yasal takibe konu olmamış geçiş borçlarını ve cezaya düşmemiş ödemelerini yapabilecekler. Bu sistem, borç ödeme, ihlalli geçiş bildirimi ve borç sorgulama işlemlerini daha kolay ve kullanıcı dostu bir hale getirecek" şeklinde konuştu. Yeni özellikler, dijital hizmetlere erişimi artırmayı ve vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Bakmadan Geçme