• Haberler
  • Memur
  • Özel: Eş dost kayırmacılığı CHP'nin yapacağı bir iş değil

Özel: Eş dost kayırmacılığı CHP'nin yapacağı bir iş değil

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kamudaki nepotizm yani akraba ve yakın arkadaşları kayırma tartışmalarına ilişkin net mesajlar verdi.

Habertürk canlı yayınında çeşitli konulara değinen Özel, partisinde yaşanan atama tartışmalarıyla ilgilili açıklamalarda bulundu.

Balıkesir'deki belediye başkanının, milletvekilinin ağabeyini danışman olarak atamasına değinen Özel, bu tür atamalara müsamaha göstermeyeceklerini belirtti. Balıkesir olayının ardından Bursa ve Adana'da da benzer atamaların yapıldığına dikkat çeken Özel, net bir şekilde mesajlarını ileterek istifaların gerçekleştiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı, partisinin eş, dost, akraba atamalarına karşı net bir tavır aldıklarını ve bunun CHP'nin yapacağı bir iş olmadığını vurguladı. Özel, atamalarda liyakat ilkesine önem verilmesi gerektiğini belirterek, kişisel ilişkilerin ve kayırmacılığın önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kendi kardeşinin de işsiz olduğunu belirten Özel, atamalarda liyakate önem verilmediğinde istismarın kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin kazandığı belediyelerde Eşgüdüm Eğitim ve Denetim Departmanı kurduklarını ve bu departmanın yanlış işlerin önüne geçmek için çalıştığını belirtti.

Özel şunları kaydetti:
“İlk önce Balıkesir’de belediye başkanımız 6 ay boyunca kendisine yardımcı olduğu gerekçesiyle milletvekilimizin ağabeyini danışman atadı. 2 tarafa da telefon açtım ve hemen vazgeçtiler. Dün Bursa’yla konuştuk. Net olarak mesajımızı verdik, istifa ettirdiler. Bugün Adana’dan bir haber geldi. Oraya net olarak mesajımızı ilettik, çözülecek. Buradan bir kez daha söylüyorum, bir eş, dost kayırmacılığı CHP’nin yapacağı bir iş değildir. Hep şöyle çok haklı gerekçeleri var, aslında o yönüyle değil, ben anlamam diyorum. Çok liyakatli, iyi de bilmem ne de falan.

Yani Türkiye’de tekse, hani böyle olur ya uzaya astronot yollayacağız işte bizim Alper Gezeravcı var başka da yok. Tamam ama. Onun dışında yapmayın kardeşim diyorum, istismar edilir. Burada tavrım net ve açıkça şunu da söyledim."

"Ben bilmiyor muydum kardeşimi herhangi bir belediyenin IT departmanına..."

"Benim kardeşim geçen sene emekli olana kadar EYT’den, Adalet yürüyüşünden beri işsizdi, hala da işsiz. Yani artık işte emekli de oldu, bir maaş bağlandı. Çok büyük bir bankanın bilgi işleminin en üst noktalarından birindeydi. Adalet yürüyüşüne gitmek için izin istedi, vermediler. 60 günlük izni birikmiş. Her şeyin yedeği var senin yok demişler. Kardeşim yedeklemenin başındaydı. O da kendi adalet yürüyüşünü başlatıp binadan çıkıp gitmiş. Tabii bir böyle bir ayrılıktan sonra davalar mavalar da oldu. Benzer ölçekli diğer yerlerden de iş teklifi gelmedi. Uzmanlığı da banka veri saklamaydı.

"Ben bilmiyor muydum? Kardeşimi Grup Başkanvekili olarak herhangi bir belediyenin IT departmanına…

"Genel Başkan’ın yapmadığı yerde siz de yapmayacaksınız kardeşim"

"Barış’tan iyi kimse yapamaz ama kardeşim de işsiz kaldı veya bir başka tarafta birçok akrabam işsizdir. Ama bizde öyle bir şey yok. Genel Başkan’ın yapmadığı yerde siz de yapmayacaksınız kardeşim. Bunu kötü niyetle yaptıklarına inanmıyorum. Diyor ki bu konuda en iyisi diyor. Şu belediyeydeyken de diyor, o ekiple çalışıyordum, buraya alıyorum diyor ama olmuyor işte yani olmuyor. O konuda tavizimiz yok, müdahalemiz net."

"Özel kalem müdürlüklerinden memurluğu 6 ayda bir cır cır cır döndürüp.."

AK Parti'de bunun olmadığı belediye yoktu neredeyse. Normal karşılıyorlardı efendim. Özel kalem müdürlüklerinden memurluğu 6 ayda bir cır cır cır döndürüp ne kadar varsa danışmanlar o onun akrabası orada onun akrabası... Burada biz bunu eleştirdik. Şimdi bizim zorluğumuz şu. Adalet ve Kalkınma Partisi koyu gri. Bir nokta kurşun kalem koysan kolay görünmüyor. CHP bembeyaz, dokundurduğun yerde sırıtıyor. Bu kadar bembeyaz bir kağıdın üstüne birkaç tane olsa kurşun kalemle kimsenin dokunmasına izin vermem."

"İstanbul’un bazı ilçeleriyle ilgili bugün yine bazı iddialar varsa istifa edecekler"

"Ayrı ayrı İstanbul’un bazı ilçeleriyle ilgili bugün yine bazı iddialar varsa istifa edecekler. İstifa ettirecekler yolu yok. Balıkesir’le kendim konuştum. Gökan Zeybek’in aramasına kalmadan bu işleri yapmasınlar, vazgeçsinler. Çok iyi niyetle de yapılsa efendim bunu biliyor, yıllardır beraberiz. Yol arkadaşım onun eşi diye değil, onun ağabeyi diye değil ama diyorlar ama bunu vatandaşa anlatamayız. Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinde Eşgüdüm Eğitim ve Denetim Departmanı kuruyoruz. Başında Yılmaz Büyükerşen genel koordinatör olarak var. 20 kişilik bir danışma kurulu var. Önceki dönem milletvekilleri, belediye başkanları, uzmanlar ayrıca tabii onların altına profesyonel kadrolar denetimin altında 20 tane sayıştaycı, onun yanında mülkiye müfettişleri, önceki dönem milletvekilleri bunlar tabii ki gidip de belediyede sayıştay denetimi gibi denetim yapmaz. Orası resmi kurum ama denetime hazır hale getirme, geçireceği denetimde hukuki destek sağlamak ve yanlış bir iş yapmamak yönünde doğru eğitim verme bunların hepsini yapıyoruz. Bundan sonraki dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yürüyüşünde okyanusu geçecekken derede boğulmasına izin vermeyeceğiz. Çok net okyanusu geçme niyetindeyken derede boğdurtmam.”

Özgür Özel, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ı ziyaretinde de bu konuda şu mesajları verdi:

“Burcu Köksal’ın geçtiğimiz günlerde artık bundan sonra Afyon’da eş, dost, akrabayı belediyeye doldurmak yok dediği yaklaşımını önemsiyoruz. Destekliyoruz. Sonuna kadar arkasındayız. Şunu ifade etmek isterim ki CHP’li belediyeler bizlerin çocuklarının, torunlarının, uzun yıllardır emeğimiz var, hemen işe girmeli diye bakacağımız yerler değildir. Biz bu belediyeleri çocuğa, toruna, eşe, dosta iş sağlamak ya da ihale verip rant aktarmak için değil biz bu belediyeleri o çocukların geleceğini kurtarmak için kazandık.Geleceklerini kurtarmak için. İsrafı durdurup, masrafları azaltıp, borçları ödeyip, en iyi hizmeti yapıp, kayırmacılık değil iyi hizmet yaparsak önümüzdeki seçimleri kazanacağız."

Bakmadan Geçme