• Haberler
  • Memur
  • Özel Harekat Başkanı, Devlet Bahçeli'nin elini öptü, sosyal medyadan tepki yağdı

Özel Harekat Başkanı, Devlet Bahçeli'nin elini öptü, sosyal medyadan tepki yağdı

Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öpmesi tartışma konusu oldu.

Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz dolayısıyla Emniyet Özel Harekat Başkanlığını ziyaret etti.

Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Başkanlığı'na gelen Bahçeli'yi, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız ve beraberindeki heyet karşıladı.

Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz, makam aracından indiği sırada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öptü. O anlar objektifilere yansıyınca ülkücü ve milliyetçi camiadan cılız destekler yükselirken bu fotoğraf sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı.

Sosyal medya kullanıcıları ve siyasetçiler, bir devlet görevlisinin bir siyasi parti liderinin elini öpemeyeceğini, böyle bir fotoğrafın kamu görevlisine ve devlet adabına yakışmadığını savundu. 

"Bu ülke daha çok 15 Temmuz’lar yaşamaya gebedir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öpmesine tepki gösterdi. Bakan, sosyal medyadan "Devlet Bahçeli'nin elini öpen şahıs EGM Özel Harekat Daire Başkanı Süleyman Karadeniz, üzerindeki o üniforma Türkiye Cumhuriyet Devleti'ni temsil eder.

Devletin polisi, askeri bir siyasi parti liderinin elini eteğini öpmez, önünde de eğilmez. Türk polisi, askerinin başı her zaman diktir.

Polis, asker el öpmeye başlarsa bu ülke daha çok 15 Temmuz’lar yaşamaya gebedir. Bu emniyet müdürü derhal emekli edilmelidir." 


"Acil seçimle bunlardan kurtulmalıyız!"


Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz da sosyal medyadan şu tepkiyi verdi:
"Bu nedir arkadaş? Acil seçimle bunlardan kurtulmalıyız! Midem almıyor! Bunlar devlet memuru değil, siyasi partilerin memuru! Gel de bunlara güven! Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz, karşılamada Bahçeli’nin elini öpüyor!"

"Devlete sadakat böyle bir şey değil"

Gazeteci İsmail Saymaz ise sosyal medya hesabından "Devlete sadakat böyle bir şey değil" mesajı paylaştı. 

"MHP Genel Başkanlık Makamı normal bir siyasi parti makamıda değildir(!)"
 

Saymaz'ın mesajını alıntılayan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ise şu paylaşımda bulundu: 


"Bak şimdi İsmail sana Aptala anlatır gibi anlatacağım.!

Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli sadece Türk Siyasetinin en köklü Partisi MHP’nin Genel Başkanı değildir.(!)

Keza MHP Genel Başkanlık Makamı normal bir siyasi parti makamıda değildir(!)

Tabi sen ve senin gibilerin bunu"

Bakmadan Geçme