• Haberler
  • Aktüel
  • Özgür Özel'den emekliye ve asgari ücrete zam mesajı: Sokaklara dökülür en sert tepkiyi gösteririz

Özgür Özel'den emekliye ve asgari ücrete zam mesajı: Sokaklara dökülür en sert tepkiyi gösteririz

CHP lideri Özel, 'Özel, 'Normalleşme, yıllardır tartışan siyasetçilerin birbirine laf söylememesi değil, yıllardır hakkını alamayanların hakkını alması sonucunu doğurmalıdır.' dedi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye ''Size yetki, asgari ücretliyi ezmek, emekliyi aç bırakmak için verilmedi' diye seslendi.

Özgür Özel, Manisa’da Kurban Bayramı namazını Hatuniye Camii’nde kıldı. Özel, bayram namazının ardından cami önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "siyasette normalleşme" mesajlarına karşılık veren Özel, "Normalleşme, yıllardır tartışan siyasetçilerin birbirine laf söylememesi değil, yıllardır hakkını alamayanların hakkını alması sonucunu doğurmalıdır." dedi. Emeklilere enflasyonun altında zam yapılmasına karşı olduklarını belirten Özel, emekliler ve asgari ücretliler konusunda gerekenin yapılmaması halinde sokaklara döküleceklerini, miting yapacaklarını bildirdi.

'Size yetki, asgari ücretliyi ezmek, emekliyi aç bırakmak için verilmedi"

 Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmede asgari ücret ve emekli aylağına zam konuşulup konuşulmadığına ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

“Konuşuldu ama bu konuda umutlu olabileceğimiz bir işaret almadığımı ifade etmeliyim. Emekliye zaten geçen sene enflasyon TÜİK’e göre bile yüzde 80’ken yüzde 33 zam verildi. Yani emekli yüzde 50 yoksullaştırıldı. Şimdi de yeniden enflasyonun altında bir zam yapılacağı, hatta asgari ücrete hiç zam yapılamayacağı izlenimini aldım ben. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Eğer böyle olursa susamayız. Normalleşme bu değil. Normalleşme, yıllardır tartışan siyasetçilerin birbirine laf söylememesi değil yıllardır hakkını alamayanların hakkını alması sonucunu doğurmalıdır. Normalleşme olacaksa bu emekli ve emekçiden başlamalıdır. Çiftçiden ve esnaftan başlamalıdır. Onların yüzü gülmeden bizim yüzümüz gülmez. Eğer asgari ücrete zam yapmazlarsa bu konuda her platformda mücadele ederiz. En son sokaklara dökülürüz. Meydanları doldurur ve en sert tepkiyi gösteririz. Ben bir emek şehrinde yaşıyorum. Benim evim Manisa’da, benim başka bir yerde evim yok. Bu şehirde on binlerce, yüz binlerce asgari ücretli var. Bu asgari ücrete zam yapılmalıdır. Asgari ücrete zam yapmayan asla ve asla bu memlekette ‘Hükümet ediyorum, iktidarım’ demesin. Size bu yetki, asgari ücretliyi ezmek için, emekliyi aç bırakmak için verilmedi.”

Bakmadan Geçme